0:00

Biblioteca din Bicaz rămâne aproape singurul loc prin care trăiește orașul din punct de vedere cultural și nu numai. Numai în perioada care a trecut din luna octombrie au avut loc trei evenimente care merită consemnate.

  •  Bibliotecă „Mihai Eminescu” Bicaz, locul unde cultura și educația își dau mâna , ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa începutul lunii, la inițiativa învățătoarei Narcisa Petronela Mocanu, de la școala „Regina Maria” Bicaz, biblioteca a găzduit o lecție deschisă cu cu elevii clasei a IV- B. Tema lecției a fost ” copii și cartea”, accentul punându-se pe importanța cititului care ” este temelia educației și a dezvoltării unui limbaj dezvoltat” . La finalul lecției gazdele Mariana Calinescu și  Elena Tofan au oferit copiilor dulciuri.
  • O lansare de carte „Trecute vieți de regi și regine” a cunoscutului profesor de istorie Dragomir Oprea a avut loc pe 13 octombrie. Au participat la lansare foști, liceeni , profesori, persoane iubitoare de frumos, cultură și istorie. Invitat special, prof. dr. Daniel Dieaconu, evenimentul fiind marcat un minirecital al familiei Dumitru și Cristina Marin. Dragomir Oprea nu este la prim apariție editorială, publicând și volumele ”Durerea vine de la răsărit” , „Doamne ocrotește-i pe români”, ” Însemnări despre România de ieri și de azi” și „Secolul XX , veacul însângerat al românilor„.
  •  Bibliotecă „Mihai Eminescu” Bicaz, locul unde cultura și educația își dau mâna , ZCH NEWS - sursa ta de informațiiElevii claselor a VIII-a de la Școala ”Regina Maria” și liceenii de la Liceul ”Carol I” din Bicaz au avut prilejul de a participa pe 12 octombrie la o dezbatere despre responsabilitate și libertate, unde invitat a fost jurnalista de investigații Carmen Dumitrescu. Jurnalista s-a declarat încântată de faptul ”că unii elevi au stat pe jos în sala doar ca sa o audă vorbind, și a conchis că aceștia au nevoie de oameni care să vorbească deschis cu ei și fără fițe în cap, pentru a discerne între adevăr, semi-adevăr și minciună în legătură cu interacțiunile intime„. Carmen Dumitrescu a donat bibliotecii cartea „Cei care nu mint”.

Ana-Maria G.

Articolul precedentPremii consistente în bani pentru elevii de 10 la evaluarea națională și la bac
Articolul următorSpectacol caritabil “Muzică, pasiune și bucurie” la Cinema Mon Amour
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.