0:00

În ședința de guvern de astăzi, 20 octombrie, susținută cu întârziere de o zi ca urmare a deplasării în Israel, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că măsurile fiscal-bugetare prin care li se cere bugetarilor să mai strângă cureaua au trecut de Curtea Constituțională și se trece la asumarea lor.

Premierul Marcel Ciolacu a dat startul reorganizării, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Este esențial că pachetul de măsuri fiscal-bugetare a trecut de Curtea Constituțională și se poate aplica. Acum, trebuie să programăm urgent întâlniri cu patronatele și sindicatele ca să stabilim împreună cuantumul necesar creșterii salariului minim din construcții și agricultură, astfel încât prin plata CASS nimeni să nu piardă vreun leu la salariu. Consider că ar fi total neserios să venim cu o alte modificări la Codul Fiscal, după această lege de asumare. Aștept după promulgare propunerile de reorganizare din partea tuturor ministerelor, agenții și companii. Acum avem cadrul legal pentru a o face”, a declarat premierul.

Există voci în lumea politică care afirmă că acest pachet de măsuri nu va afecta prea mult instituțiile statului, pentru că se va trece, ca de obicei, la cereri de exceptare din partea ministerelor, agențiilor și a instituțiilor publice, care în mare parte vor fi acceptate.

Angela Croitoru

Articolul precedentIncendiul de la Săvinești a fost provocat de un scurtcircuit
Articolul următorFlagrant pentru mită la polițist
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.