0:00

Flagrant pentru mită la polițist, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat de 54 de ani este cercetat penal după ce a încercat să cumpere indulgența unui om al legii cu 400 de lire. „La data de 20.10.2023, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție-Serviciul  Județean Anticorupție Neamț, în coordonarea  procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au prins în flagrant un bărbat, în vârstă de 54 de ani, în timp ce oferea suma de 400 de lire sterline unui agent de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Săbăoani, pentru soluționarea favorabilă a unui dosar penal în care era cercetat pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul circulației rutiere”, conform unui comunicat DGA.

Bărbatul era cercetat de polițiști din cadrul IPJ Neamț pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere și pentru refuzul de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenței unor substanțe psihoactive.

Agentul de poliție a refuzat suma de 400 lire sterline cu titlu de mită și a sesizat SJA Neamț, fiind puse la punct detaliile flagrantului. „Menționăm faptul că, în cursul anului 2023, până în prezent, au fost înregistrate 15 situații în care angajați ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județul Neamț au refuzat sume de bani cu titlu de mită și au sesizat faptele de natură penală la Serviciul Județean Anticorupție Neamț”, mai arată aceeași sursă.

(G.S.)

Foto ilustrativă: arhivă

Articolul precedentPremierul Marcel Ciolacu a dat startul reorganizării
Articolul următorTârgul de Toamnă la Colegiul Tehnic „Ion Creangă” Târgu-Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.