0:00

Echipajul care a reprezentat Serviciul de Ambulanță Neamț a obținut locul II  Concursul Național al Echipajelor de Ambulanță pe anul 2018. Echipajul din Neamț a fost format din asistent medical Dumitrița Nicoleta Nistor și ambulanțier Ionel Baghiu. Cu o experiență în stația centrală de la Piatra Neamț de 12 și 15 ani, echipajul care a reușit această performanță spune că nu a fost deloc ușor.

Premieră la Ambulanța Neamț: Locul II pe țară la concursul profesional anual, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Au fost două probe, în prima zi traumă, un pacient dintr-o explozie la domiciliu și în a doua zi un caz medical, un pacient căzut în loc public, ambele cazuri foarte grave, nu am reușit să ne încadrăm în timpul alocat pe fiecare probă, de 15 minute. Nu doar noi, care am obținut locul II, dar nici unul din cele 22 de echipaje cu asistent medical din concurs nu s-a încadrat, am intrat și în prelungirea de 5 minute acordată prin regulamentul competiției. S-a lucrat pe un manechin ultraperformant, care simula pacientul real, orice greșeală era depunctată. Suntem foarte mândri de acest rezultat, tensiunea a fost maximă, cu toată experiența noastră din teren, acolo este vorba despre cu totul altceva, de un alt nivel”, a declarat asistenta Dumitrița Nicoleta Nistor.

Performanța de anul acesta, în premieră pentru SAJ Neamț, vine după o prezență valoroasă a echipajelor la fiecare ediție și calificări în prima jumătate a clasamentului. „Este pentru prima dată când echipajul nostru urcă pe podium la această competiție extrem de valoroasă și exigentă. Am reușit această performanță onorantă pentru noi, care ne-a clasat înaintea Ambulanței București și după Ambulanța Vaslui, performanță care vorbește despre înalta pregătire și dăruire a colegilor mei, a întreg personalului Ambulanței Neamț, pentru care sunt mândră și îi felicit”, a precizat dr. Dorice Albu, managerul intermiar al SAJ Neamț.

Competiția de anul acesta s-a derulat, în perioada 12-14 septembrie, la Deva. Echipajul din Neamț a obținut 43,625 punctaj final, echipajul din Vaslui a urcat pe primul loc cu 46,625 de puncte, iar echipajul din București a obținut locul trei cu 43,075 de puncte.(C.I.)

Articolul precedentComisarul șef Mihai Mavriș a câștigat funcția de șef al Poliției Rutiere Neamț
Articolul următorL5 Runda de duminică prin ochii oficialilor
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.