Luni, 27 august, de la ora 13:00, în parohia „Sfinții Voievozi” Arămoaia va avea loc o premieră: un grătar câmpenesc organizat de preotul paroh Mihai Capșa, alături de cantorul Eugen Constantinescu şi paraclisierul Constantin Morar. Nicio altă parohie din județ nu a organizat vreodată un astfel o astfel de petrecere. Preotul paroh Mihai Capșa, care este și profesor de limba și literatura română, a mai ieșit în evidență când a anunțat, în luna februarie a acestui an, că este dispus să facă pregătire cu elevii pentru examenele de la Bacalaureat.

„Evenimentul se adresează întregii comunități, înțelegând prin aceasta atât enoriaşii parohiei Arămoaia, cât şi familiile extinse ale comunității noastre. Suntem la prima întâlnire de acest fel. Nu este un eveniment cu implicaţii socio-religios-culturale, ci doar o simplă întâlnire cu toți membrii parohiei. În comunitățile ortodoxe din Occident, sau mai cu seamă în cele de peste ocean, acest lucru se întâmplă trimestrial. Principalul scop al întâlnirii este acela de a dezvolta comunicarea interpersonală cât şi cultivarea relaţiilor de prietenie şi de colaborare între membrii comunităţii. Pentru copii şi tineri dorim să împlinim dragostea pentru mişcare şi joc în aer liber – formarea deprinderilor de organizare în mod util şi reconfortant a timpului liber, cât şi  dezvoltarea trăsăturilor pozitive ale caracterului şi personalităţii tânărului. Activitatea va începe şi se va sfârşi cu rostirea, în comun a unei rugăciuni”, ne-a spus preotul paroh Mihai Capșa.

Pr. Mihai Capşa

Evenimentul va avea loc pe islazul satului Arămoaia, o pajişte generoasă în vegetaţie şi un cadru reconfortant, natural. „Așteptăm un număr de 50/60 de participanţi. Pe lângă enoriaşii parohiei Arămoaia la această întâlnire vor fi prezenți şi creştini ce au ajutat şi ajută comunitatea noastră, alături de sponsorul nostru SC INTINEX SRL”, a mai adăugat preotul paroh Mihai Capșa. (C.T. STURZU)

Articolul precedentHărnicia şi fumatul produc incendii de vegetație uscată
Articolul următorCamere video şi patrule de ordine publică la Piatra Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.