Prelevare de organe de la un pacient aflat în moarte cerebrală, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiIeri, 20 februarie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău a avut loc o operaţie de prelevare de organe de la un bărbat de 54 de ani, aflat în moarte cerebrală în urma unui accident rutier, potrivit informaţiilor furnizate de Mirela Romaneţ, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale.

O echipă formată din medici din Iaşi şi Bacău, sub coordonarea echipei ATI a SJU Bacău, a reuşit prelevarea în bune condiţii a ficatului, rinichilor şi a corneei. Comisia de transplant va decide către cine vor merge aceste organe, în funcţie de un punctaj care prioritizează cazurile.

„Operațiunea a început în jurul orelor 3 și a durat până dimineața. Odată cu soarele duminicii a răsărit și speranța la viață a unor pacienți ce vor beneficia de organele prelevate.

Nu în ultimul rând exprimăm Condoleanțe familiei îndurerate care a înțeles că acordul de prelevare poate reprezenta salvarea altor vieți!“, precizează reprezentanţii SJU Bacău.

Angela Croitoru

Articolul precedentUn băiețel de nota 10, care vrea să devină polițist, sărbătorit cu autospeciala mascaților
Articolul următorUn băieţel de 2 ani, donator pentru alţi copii
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.