După mai bine de trei ierni ratate din cauza lipsei de zăpadă, oficialii Primăriei Piatra Neamț s-au apucat acum, în iulie, să pregătească sezonul 2018-2019. În ciuda neajunsurilor pârtiei de schi – de la Cozla care o ia la vale până la cioate, mușuroaie și alte bucurii ale naturii -, cei de la Primărie au pus la punct o strategie prin care să se poată folosi pârtia la iarnă. Eventual, pentru schi.
Primarul Dragoș Chitic și viceprimarul Bogdan Gavrilescu, împreună cu o suită de angajați din primărie și de la societățile municipale, s-au urcat ieri pe Cozla și a rezultat un comunicat de presă. Cu o declarație oficială. Însoțite, evident, de imagini grăitoare.
”Pornind de la principiul că omul gospodar își face iarna car și vara sanie, am analizat, împreună cu factorii responsabili, ce mai trebuie să facem pentru ca pârtia de schi să poată fi deschisă iarna aceasta. Îmi doresc ca vremea să permită funcționarea pârtiei de schi în sezonul 2018-2019, când o vom administra în regim propriu folosind personalul care în sezonul estival lucrează în ștrand. Am stabilit o serie de lucrări care vor fi realizate în perioada următoare, astfel încât, la începutul iernii, pârtia să fie pregătită pentru a fi deschisă. După o vară bogată în precipitații, sper să urmeze o iarnă în care să avem un strat de zăpadă naturală suficient, peste care să intervenim cu tunurile de zăpadă artificială pentru a asigura condiții optime de schiat la Piatra Neamț”, a declarat primarul Dragoș Chitic.
Echipa desemnată de primar va avea grijă în perioada următoare să obțină avizele necesare pentru deschiderea pârtiei. Potrivit informațiilor oficiale, pașii către o iarnă de vis în Perla Moldovei ar fi următorii: ”cosirea pârtiei, montarea plaselor de protecție, omologarea anuală, verificarea echipamentelor și încheierea unui protocol pentru funcționarea telescaunului cu Perla Invest”. Pentru o iarnă de coșmar, revenim cu amănunte în martie 2019, la închiderea sezonului. (A.H., D.O.)
FOTO: Primăria Piatra Neamț
Toti mari specialisti in frunte cu Dom”Chitic si suita.. Un proiect nascut mort ramane mort din pacate . Mi-a placut aia cu : o sa folosim personalul din strand ….. Pe scurt ingrijitorii de la spatii verzi si piscine vor fi mecanici trolisti, femeile de servici la tunurile de zapada , paznicul de nospte pe ratrac, pseudo salvamarii vor fi pisteori si salvatori montani profesionisti. Dom ‘ Chitic e din Kafka , frate.