Ultimele 12 cazuri de rujeolă raportate în luna iulie de spitalele din Neamț nu au fost confirmate, deocamdată, de analizele de laborator.

Dr. Mirela Grădinaru, purtătoarea de cuvânt a Direcției de Sănătate Publică Neamț a declarat că cele mai multe dintre aceste îmbolnăviri ”provin din localitatea Piatra Șoimului, cu 4 cazuri de la sfârșitul lunii iunie și 4 cazuri din luna iulie, nu este focar, este vorba de familii care trăiesc în comunitate restrânsă, dintre care trei copii și un adult”.

Celelalte cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă înregistrate la copii, luna aceasta, sunt izolate și provin din Piatra Neamț, Roman, Ștefan cel Mare, Pipirig, Bicaz. Dr. Mirela Grădinaru mai spune că supravegherea epidemiologică a rujeolei nu s-a încheiat, iar în ultima perioadă medicii din cadrul DSP Neamț au mers în mai multe localități din județ și au derulat campanii de informare pentru imunizare. ”Medici de la Promovarea Sănătății și medici epidemiologi au purtat discuții cu părinții din mai multe localități, cu mediatorii sanitari, pentru a conștientiza că vaccinarea este singurul mod de prevenire a îmbolnăvirilor. Raportarea rujeolei și supravegherea epidemiologică nu au fost declarate închise, doze de vaccin există la medicii de familie”, a mai spus dr. Mirela Grădinaru. (C.I.)

Articolul precedentBăieții Școlii Gimnaziale Brusturi – locul I național în concursul ”Prietenii Pompierilor”
Articolul următorPregătiri de iarnă la Piatra Neamț: se cosește pârtia!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.