Echipa de băieți a Școlii Gimnaziale ”Ieremia Irimescu” din Brusturi a câștigat, pentru a doua oară consecutiv, locul I pe țară la concursul ”Prietenii Pompierilor”, desfășurat în perioada 11-15 iulie la Brașov.

Elevii Andrei Chirilă, Constantin Patrolea, Pavel-Claudiu Rudac, Mihai Buzdea, Constantin-Cristian Buzdea, Denis-Constantin Vicovanu, Cosmin-Constantin Boboc, Andrei-Cosmin Apostol, Cristian Tofan și Andrei Țimpău sunt pregătitți de prof. Elena Tănase, sub coordonarea pompierilor nemțeni, și vor reprezenta România la Competiția Internațională a Tinerilor Pompieri din anul 2019, din Elveția.

Performanța de anul acesta este similară celei de anul trecut, când, la faza internațională a competiției, găzduită de Austria, a participat și echipajul de fete al școlii gimnaziale din Brusturi, alături de cel al băieților.

Un loc III merituos în etapa națională din acest an a ocupat echipa de băieți și fete a Școlii Gimnaziale ”Prof. Gheorghe Dumitreasa” din Girov, pregătiți de prof. Cristian Bordei.

Competiția are două probe, una teoretică și cealaltă practică, prin care elevii demonstrează cunoștințe și abilități de prevenire și stingere a incendiilor. (C.I.)

Articolul precedentȘofer la 80 de ani: n-a păstrat distanța în mers și-a făcut accident
Articolul următor12 cazuri de rujeolă, niciun focar în Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.