0:00

Pregătiri de Florii: la prins peşte cu ciorpacul, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiApropierea Floriilor i-a determinat pe poliţişti ca, pe parcursul acestei săptămâni, să se mai abată pe la cursurile de apă care „atrag” pescarii ca un magnet.

Şi în după-amiaza de 18 aprilie a fost întocmit un dosar penal pentru braconaj piscicol, după ce agenţii de la Postul Trifeşti au găsit doi bărbaţi (unul de 29 de ani şi celălalt de 36 de ani) pescuind cu ciorpacul în albia pârăului Valea Neagră.

„Unealta de pescuit era formată dintr-un cadru metalic pe care era dispusă o plasă din fir textil, de formă triunghiulară, cu latura de 1 metru, cu ochiuri cu dimensiunea de 1×1 cm”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „De asemenea, asupra celor două persoane a fost identificată încă o plasă din fir textil, de formă triunghiulară cu latura de 1 metru, cu ochiuri cu dimensiunea de 1×1 cm şi o cantitate de pește ce a fost redat mediului acvatic”.

Ambele plase au fost confiscate, iar „pescarii” sunt cercetaţi penal.

Poliţiştii avertizează amatorii de peşte că acţiunile de control vor continua şi cel mai sigur mod de a scăpa de vreun dosar penal este drumul la pescărie. (C.M.)

O acţiune amplă a poliţiştilor a avut loc astăzi, 19 aprilie, în judeţul Bacău. Oamenii de ordine au înregistrat rezultate spectaculoase, despre care puteţi citi AICI.

Articolul precedentSUCEAVA: Inspectoratul Școlar își „etalează” elevii prezenți la olimpiade
Articolul următorVeteranii de război, tratați cu dispreț de legislația ambiguă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.