tg cl oct 2014Consilierul local PSD Vasile Dron anunță că Prefectura Neamţ a trimis o hârtie oficială CL Târgu-Neamț, în care se specifică că hotărârea din ședința din 27 februarie, când s-a realizat schimbarea unui membru din Adunarea Generală a Acționarilor de la SC ECO, în urma unui scandal de proporții dintre PNL și PSD, este revocată.

„Am hotărât să contestăm hotărârea din ședința Consiliului Local din 27 februarie, pentru că nu s-au respectat niște reguli care se regăsesc atât în Regulamentul de funcționare a legislativului târgnemțean, cât și în Legea 215. Trebuie spus că sistemul de vot deschis care s-a desfășurat în acea ședință, nu este cel aprobat de lege, ci trebuia vot secret. Votul din acea ședință nu a avut caracter de vot secret. Voturile care se referă la persoane sunt voturi secrete. Apoi, trebuia să existe cabină de vot.

Vasile DRON
Vasile DRON

Comisia de validare care a fost aprobată la prima ședință are un mandat pe 4 ani. Cei de la PNL au profitat de faptul că în sală nu erau membrii din Comisia de validare, au ales ad-hoc alte două persoane și au numărat voturile, dar fără a întruni condițiile de vot secret. Drept dovadă că am primit și un răspuns oficial de la Prefectură care revocă hotărârea din 27 februarie. Acum,am înțeles că cei de la PNL vor ataca în contencios decizia Prefecturii. Eu zic că nu vor avea sorți de izbândă”, ne-a declarat Vasile Dron.

Trebuie amintit că, la ședința din 27 februarie, PNL, simțind avantajul unei majorități în legislativul târgnemțean, a încercat și, într-un final, a și reușit să schimbe comisia de validare și, ca urmare, a impus un om în AGA de la SC ECO. În acest moment Prefectura Neamț a decis, pe motive procedurale, să dea curs contestației consilierilor PSD. Rămâne de văzut dacă și decizia Prefecturii va fi atacată cu adevărat sau se va reveni la situația anterioară. (C.T. STURZU)

Detalii despre şedinţa CL Târgu Neamţ din 27 februarie, aici: http://mesagerulneamt.ro/2015/02/scandal-in-consiliul-local-targu-neamt-stire-actualizata/

Articolul precedentNEAMŢ: Jandarmii şi-au sărbătorit veteranii
Articolul următorSUCEAVA: Poliţişti la „Şcoala Altfel”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.