pietricica turism

veterani jandarmiPrima manifestare din şirul celor organizate de Jandarmeria Neamţ cu prilejul aniversării a 165 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române a fost Ziua veteranilor de război. Vineri, 27 martie, au fost invitaţi la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ cei care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial.

„Jandarmii nemţeni nu i-au uitat pe cei care cu migală, răbdare, modestie şi cumpănită existenţă au pus o cărămidă la istoria românilor şi i-au invitat la sediul unităţii pe cei care au luptat în război, la invitaţie răspunzând 10 veterani”, a declarat maiorul Cătălin Resmeriţă, purtătorul de cuvânt al IJJ Neamţ.

„Trecuţi deja de vârsta de 90 ani, veteranii nu au uitat de anii în care au servit cu cinste, onoare şi demnitate patria, iar cu acest prilej au împărtăşit jandarmilor din amintirile acelor vremuri. În încheierea întâlnirii aceştia au primit diplome aniversare şi fotografii din partea inspectorului şef ca semn al recunoaşterii sacrificiilor şi devotamentului de care au dat dovadă în întreaga activitate”.

Ziua Jandarmeriei Române se sărbătoreşte pe 3 aprilie. (C. MIRCEA)