prefectura sept 2015Prefectura Neamţ a distribuit participanților, astăzi, 16 septembrie, în cadrul reuniunii convocate pentru prezentarea încheierii proiectului UNICEF, un pachet informativ privind completarea documentaţiei necesare pentru a beneficia de schema de ajutor de stat pentru compensarea fenomenelor meteo nefavorabile (seceta din anul 2015) la următoarele culturi: porumb boabe, floarea soarelui, soia boabe, cartofi, sfecla de zahăr, legume în câmp, lucernă, pășune, fâneață, se precizează într-un comunicat de presă.

“Este vorba de o estimare a pierderilor de venit care va fi depusă la Comisia Europeană și care va fundamenta şi actul administrativ pe baza căruia se vor da despăgubirile”, a precizat reprezentantul Instituţiei prefectului.

În acest sens, Prefectura trebuie să asigure centralizarea tuturor proceselor verbale care au fost încheiate de către comisiile locale pentru situații de urgență, ca urmare a notificărilor primite de la producătorii agricoli.

În cadrul instruirii s-au făcut referiri la beneficiarii ajutorului ( toți producătorii agricoli care desfășoară activitate economică şi care au afectată o suprafaţă mai mare de 1 ha: persoane fizice care dețin atestate de producători, societăți comerciale care depun bilanț contabil), modalitatea de calcul a  pierderilor de venit (pagubele se determină pe baza pierderii de venit care rezultă din afectarea producției agricole obținute, care depăşesc procentul de 30%), precum şi documentele justificative ce trebuie să însoţească machetele centralizatoare (procese verbale ale Comitelului Local pentru Situaţii de Urgenţă).

“Este o lucrare amplă, cu un grad sporit de dificultate care trebuie realizată într-un termen relativ scurt, dar cu o mobilizare exemplară şi lucrând în echipă cu specialiştii din domeniu, vom reuşi să finalizăm corect documentaţiile pentru ca producătorii agricoli să poată beneficia de ajutorul de stat”, a spus prefectul judeţului Ioan Vlad Angheluţă. (ZCH NEWS)

Articolul precedentFC Ceahlăul: Mai mulţi absenţi decât prezenţi la antrenamente
Articolul următorSurprize de la Fisc pentru mediul de afaceri
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.