reclama autocenter

Rudele celor 10 pacienți arși în incendiul din Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț pot obține o dispensă pentru a putea participa la înmormântare. Este cazul celor aflați în străinătate și care vor să vină acum acasă pentru ceremonie sau a celor care sunt în prezent în carantină sau izolare Covid.

Prefectura Neamț pune la dispoziția familiilor numărul de telefon 0233.234538 la care pot afla detalii despre cererea pe care trebuie să o depună. „Pentru a veni în sprijinul aparținătorilor/membrilor familiilor victimelor incendiului de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț din data de 14.11.2020 vă informăm că prin Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției pot fi obținute informații, la numărul de telefon 0233.234.538 cu privire la posibilitatea participării la funeralii de către membrii familiilor care se află sub incidența carantinării/izolării la domiciliu și posibilitatea obținerii unei decizii de suspendare a măsurii de carantinare”, se precizează în comunicat.

Psihologul ISU Neamț asigură, la rândul său, comunicarea cu rudele celor arși privind desfășurarea funeraliilor, a posibilității obținerii derogării de la măsura carantinării sau a izolării la domiciliu, cât și a măsurilor de sănătate publică ce trebuie respectate. „Suntem alături de familiile îndurerate și ne manifestăm disponibilitatea pentru acordarea întregului sprijin”, a declarat prefectul George Lazăr.

Până astăzi, 15 noiembrie, nici una din familiile îndoliate nu și-a putut lua ruda decedată în incendiu. Drama de aseară este anchetată de Parchetul General și în cursul zilei au început necropsiile celor 10 pacienți arși.

C.I.

Articolul precedentReacții internaționale la drama de la Piatra-Neamț
Articolul următorACTUALIZARE: Accident grav: O tânără rănită de un TIR în timp ce era în casa ei