Prefectul George Lazăr, în mijlocul aleşilor locali din Târgu Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMarţi, 3 martie aleşii locali din Târgu Neamţ au fost invitaţi de către prefectul George Lazăr, la o şedinţă informală chiar în locul unde își desfășoară activitatea oficială.

La întâlnire, pe lângă mai mulţi consilieri locali au fost prezenţi şi primarul Daniel Harpa, viceprimarul Vasile Apopei şi secretarul oraşului, Isabela Sabin.

Chiar dacă unii dintre consilierii locali PSD au făcut ironii hazlii cu privire la punctualitatea prefectului, care a întârziat 30 de minute, şedinţa s-a desfăşurat într-o atmosferă destinsă.

Mulţumesc tuturor pentru că aţi dat curs invitaţiei la această şedinţă informală unde să discutăm despre buna colaborare dintre cele două instituţii, Prefectura Neamţ şi Primăria Târgu Neamţ. Între Consiliul Local şi domnul primar, domnul viceprimar şi doamna secretar trebuie să existe o bună colaborare în tot ceea ce înseamnă atragerea de investiţii, de fonduri guvernamentale sau europene pentru Târgu Neamţ. Totodată, trebuie să existe o bună colaborare şi cu Instituţia Prefectului, care trebuie să sprijine judeţul Neamţ, şi inclusiv oraşul Târgu Neamţ în tot ceea ce înseamnă atragerea de fonduri şi dezvoltarea oraşului. Orientarea mea este de a aduce bani în judeţul Neamţ. Îmi doresc să avem o discuţie deschisă şi în care să interacţionăm”, a transmis prefectul.

Primul care a dat tonul discuţiilor a fost primarul Daniel Harpa: „Avem probleme în ceea ce priveşte legislaţia, în special pe fondul funciar. Există o mare birocraţie în acest sens. O altă problemă ar fi concesionările de pe albia râului Ozana. Poate ar fi nevoie ca instituţiile statului să verifice aceste concesionări, pentru că sunt mai mulţi concesionari care au obţinut drept de excavare pe albia râului Ozana. Nu dorim să-i dăm afară, însă aş vrea să avem o întâlnire cu ei şi să găsim o soluţie, pentru că sunt multe nemulţumiri în comunitatea noastră, cu modul cum se fac aceste excavări”.

Maria Vrînceanu de la PNL a intervenit: „Noul cod administrativ prevede ca jumătate din redevenţa pe care concesionarul o plăteşte la Apele Române să vină spre UAT-ul de pe raza căruia se află albia râului. În cazul nostru, primăria noastră trebuie să primească jumătate din redevenţa pe care concesionarii o plătesc la Apele Române. Şi poate în acest fel putem avea şi un control asupra exploatării albiei râului”.

Şi viceprimarul Vasile Apopei a intervenit: „Am avut nenumărate solicitări către Direcţia Silvică Neamţ pentru a se investi în acele stăvilare de la poalele pădurii din Blebea. În fiecare primăvară, când plouă avem mari probleme cu apa care pătrunde pe drumurile şi în curţile oamenilor din Blebea”.

Consilierul local PNL, Traian Humulescu, printre altele şi şeful Ocolului Silvic Târgu Neamţ a răspuns: „Direcţia Silvică are un proiect pentru acea investiţie, dar deocamdată nu sunt suficienţi bani pentru a începe investiţia”.

Consilierul local PNL, Andrei Aciocârlănoae a ţinut să expună problema cerşetorilor din oraş: „Este pentru prima oară când un prefect acordă o aşa atenţie deosebită oraşului nostru. Vă mulţumim de invitaţie! Poate că, dacă vom găsi specialişti buni vom putea acces un proiect european pentru aceste persoane defavorizate. Este totuşi o problemă cu cerşetorii la noi în oraş”.

C.T. STURZU

Articolul precedentOcolitoarea Est a municipiului Roman are nevoie urgentă de reabilitare! 
Articolul următorUn bărbat a fost surprins în incendiul care i-a cuprins casa
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.