0:00

Ocolitoarea Est a municipiului Roman are nevoie urgentă de reabilitare! , ZCH NEWS - sursa ta de informațiiOcolitoarea Est este un subiect care, pe bună dreptate, stârneste tot mai multe discuții în rândul romașcanilor și a multor cetățeni din comunele arondate municipiului Roman. Oamenii au tot semnalat situația precară și problemele existente pe această porțiune de drum unde carosabilul este distrus, sunt cratere și multiple cârpeli. Oricine trece prin zonă observă imediat că acest drum a devenit din ce în ce mai rău și pune în dificultate orice autovehicul, fiind mult mai puțin practicabil față de un drum de pământ. Dacă administrația romașcană are alte preocupări și nu poate fi capabilă să găseasca soluții pentru acest segment de drum important, se cuvine să accepte ajutorul celor care știu să rezolve problemele și să facă treaba, nu doar să vorbească. Deși lucrurile nu sunt foarte simple și există un proces pe rol legat de lucrările de amenajare a arterei rutiere Roman-Est în urma defecțiunilor care au început să apară la doar câteva luni de la inaugurarea din plină campanie electorală, administrația romașcană poate da în administrarea județului centura Romanului pentru a fi reabilitată.

Este necesar să găsim soluții în primul rând pentru problemele de acasă, de la noi din Municipiu, să punem mai mult accent pe interesul cetățeanului decât pe interesele proprii. Este timpul ca această centură ocolitoare, o investiție importantă pentru Roman, să înceteze să fie tot mai ”ocolită” și să fie reabilitată așa cum trebuie și este necesar. Drept urmare, grupul Consilierii locali ai Partidului Social Democrat din Consiliul local al municipiului Roman, se angajează să ințtieze un proiect de Hotărâre de Consiliu Local prin care primăria Municipiului Roman să cedeze Ocolitoarea Est către Consiliul Județean Neamț, astfel încât să beneficieze de reabilitarea de care are nevoie de atâta timp. Dacă Romanul nu poate, poate Consiliul Județean! De precizat faptul că președintele CJ Neamț Ionel Arsene s-a angajat în fața romașcanilor că va reabilita acest segment de drum, într-o lună de zile de la primirea oficială, prin HCL.

Semnat,
Presedinte, senator Dan Manoliu
Presedinte executiv, deputat Alexandru Rotaru

Articolul precedentCoronavirus – 36 de persoane, în medie, intră zilnic în izolare acasă, reguli pentru bolnavii dializați
Articolul următorPrefectul George Lazăr, în mijlocul aleşilor locali din Târgu Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.