reclama autocenter

Procedurile prin care actualul vicepreşedinte al CJ Neamţ, Andrei Ignat ar trebui demis din funcţie şi exclus din legislativ sunt supervizate de prefectul George Lazăr.

Fost liberal, prefectul a primit oficial de la conducerea PNL o informare că au fost depuse toate documentele la Consiliul Judeţean în acest sens. De aceea, George Lazăr a declarat că aşteaptă să vadă cum se vor derula lucrurile după care va decide dacă au fost încălcate, sau nu, procedurile legale.

”Am primit o adresă de la PNL, o informare că domnul Andrei Ignat a fost exclus din partidul sub umbrela căruia a candidat şi a fost ales vicepreşedinte la CJ Neamţ. Totodată am fost informaţi că PNL a făcut demersuri către CJ Neamţ pentru că dumnealui a fost exclus. Procedura legală aparţine Consiliului Judeţean, să pună pe ordinea de zi a şedinţei proiectul, să vacanteze postul, să propună un alt consilier judeţean de pe lista USL şi să fie validat, după care probabil va fi ales un nou vicepreşedinte. Noi nu avem pârghii în acest sens. Din câte am înţeles este depus un proiect la Consiliul Judeţean. Dacă sunt încălcări ale dispoziţiilor legale, Prefectura poate interveni doar pe temei de legalitate. Dar să ajungem acolo”, a declarat prefectul George Lazăr.

Şi Dorinel Ursărescu, preşedintele PNL Neamţ a confirmat că a fost depus un proiect de hotărâre prin care se solicită la următoarea şedinţă a legislativului constatarea încetării mandatului de consilier judeţean a lui Andrei Ignat, şi implicit vacantarea postului de vicepreşedinte al CJ Neamţ.

La prima vedere, totul pare simplu. Consilierii iau act de această vacantare, este validat supleantul de pe lista de consilieri a USL şi poate fi propus oricare dintre consilieri pentru funcţia de vicepreşedinte. Rămâne de văzut ce vor hotărî consilierii pentru că au existat situaţii altfel decât cele prezentate mai sus.

Pe de altă parte, liberalii solicită ca postul de vicepreşedinte să rămână al PNL, ceea ce ar implica o susţinere a colegilor din PSD, UNPR şi PC pentru candidatul la această funcţie. La ultima şedinţă însă, liberalii au fost în opoziţie faţă de toate partidele componente ale legislativului, inclusiv faţă de colegii din USL, care, potrivit calculelor, au votat alegerea lui Andrei Ignat în funcţia de vicepreşedinte. Încurcate sunt căile politicii…

(G.A.)

Articolul precedentAtenţie la lumânări!
Articolul următorReţete tradiţionale de Paşte