reclama autocenter

Locuitorii de pe Valea Muntelui, care au făcut numeroase demersuri și au fost la un pas de protest, au primit asigurări astăzi, 11 septembrie, de la prefectul de Neamț că se va asfalta tot drumul Bicaz – Poiana Largului. În conferința de presă de astăzi, George Lazăr a dat și un termen: „Din discuțiile avute cu cei de la DRDP și cu CNAIR, avem garanția că DN 15 Bicaz – Poiana Largului va fi finalizat undeva în perioada sfârșitul lunii septembrie – începutul lunii octobrie. Conform contractului încheiat, urmează să fie complet asfaltat întreg tronsonul de 41 km, prin fonduri de la DRDP Iași, asigurați de Ministerul Transporturilor. Va fi efectiv în totalitate asfaltat acest tronson de către MT, cred că este o veste bună, mai ales că banii sunt prinși în bugetul în curs. Ce știu este faptul că această lucrare în plus va fi executată doar pe bază de licitație”.

Prefectul de Neamț a mai precizat că turnarea covorului asfaltic pe toată porțiunea face parte dintr-un contract suplimentar față de proiectul actual: „Contractantul pe lucrarea actuală, care are obligația să o termine, prevede doar porțiunile de drum care au fost decopertate și unde s-a intervenit pentru aducere la stadiul inițial, în rest nu are obligația de a asfalta. Partea de asfaltare este un contract suplimentar și o sumă de bani alocată de MT, în afara contractului acum în derulare. Este o veste bună și pentru tot ce înseamnă turism, pentru locuitorii din zona de munte”.

Despre disperarea localnicilor, care credeau că vor rămâne cu drumul neasfaltat, puteți citi mai multe amănunte aici https://mesagerulneamt.ro/2020/09/drumul-bicaz-poiana-largului-sau-podul-de-capre-al-lui-pacala/ .

C.I.

Articolul precedent”Intersecția morții” de la Girov va fi semaforizată
Articolul următorNeamț: Top 10 localități cu peste un caz de infectare cu coronavirus la mia de locuitori