Cu două zile înainte de începerea școlii, sunt 10 localități care au o incidență de peste un caz COVID-19 la mia de locuitori.

În analiza săptămânală, Direcția de Sănătate Publică Neamț a întocmit, în 11 septembrie, ierarhia localităților care au de la un caz la mia de locuitori în sus, în ultimele 14 zile. Față de acum o săptămână, când în Roman erau 93 de cazuri Covid confirmate, numărul s-a dublat: „Localitățile cu cele mai multe infectări înregistrate în ultimele 14 zile sunt municipiul Roman cu 185 cazuri și Piatra Neamț cu 113 cazuri”, potrivit DSP Neamț.

Cât privește situația din municipiul Piatra-Neamț, numărul persoanelor pozitive a scăzut ușor, față de săptămâna trecută, când erau 124 de cazuri anunțate de autorități. În schimb, în focarul din Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț sunt acum 18 salariați pozitivi, în total, față de 8 săptămâna trecută.

Situația din municipiul Roman este dată de focarele de boală apărute între timp: 11 asistente medicale și infirmiere de la Spitalul Municipal de Urgență Roman, 29 de bolnavi și 9 angajați de la Centrul pentru persoane adulte cu handicap Roman, 22 de angajați de la fabrica de airbag-uri și de la fabrica de țevi.

În urmă cu o săptămână erau 6 localități în topul îmbolnăvirilor.

C.I

Raportul DSP Neamț integral:

dsp virus comunicat de presa 11.09.2020

 

Articolul precedentPrefectul asigură: Asfalt pe toți cei 41 km din DN 15 Bicaz-Poiana Largului
Articolul următorAvansări înainte de termen de Ziua Pompierilor