pietricica turism

vlad angheluta prefect

Un adevărat scandal putea izbucni după ultima ședință a Consiliului Județean. Dan Vasile Constantin a făcut o afirmație care ar fi putut să-l pună într-o situație dificilă pe noul prefect al județului, Vlad Angheluță.

Consilierul județean a afirmat în plenul ședinței extraordinare din data de 24 aprilie, cum că Daniela Sororoceanu, secretarul județului, ar fi încercat să-l convingă prin interpuși să vină la ședința din 17 aprilie iar interpusul nu ar fi fost altcineva decât prefectul județului.  Dialogul din timpul ședinței este elocvent.

”Și nu mi se pare corect ca secretarul general al județului să se ocupe de majorități și să încerece prin interpuși să mă convingă să vin la ședință împreună cu colegii mei”, a spus în plen, pe 24 aprilie, consilierul județean Dan Vasile Constantin.

”Cine sunt acei interpuși, dați nume concrete vă rog”, i-a replicat președintele Culiță Tărâță.

”L-a sunat pe prefectul județului”, a răspuns Dan Vasile Constantin.

tarata soroceanca dvc

Replica Danielei Soroceanu îl mai pune odată în dificultate pe Constantin:

”Este total neadevărat ceea ce s-a afirmat, eu mi-am dus la îndeplinire atribuțiile pe care le am potrivit legii 215/2001, și chiar nu mă mai mir că domnul Dan Vasile Constantin confundă noțiunea de majoritate politică cu întrunirea cvorumului necesar desfășurării unei ședințe. Eu doar l-am atenționat pe prefectul județului că Neamțul urmează să fie exclus dintr-un proiect european, iar dumnealui, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență era primul interesat să afle despre acest lucru. Vreau să precizez că prefectul unui județ și secretarul unui județ sunt persoane apolitice și cred profund că a fost o eroare de exprimare a domnului Dan Vasile Constantin care atacă persoane, funcții și interesul public”, a spus Daniela Soroceanu, secretar general al județului Neamț.

”Confirm faptul că am avut o discuție cu secretarul județului, m-a informat despre pericolul neadoptării contractului de asociere cu Euronest, m-a informat deoarece sunt președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență”, a declarat şi Vlad Angheluță, prefect al județului Neamț.

Contractul de asociere cu Euronest și cel de finanțare pentru depunerea de către Euronest a unui proiect european ce privește achiziționarea a 24 de freze de zăpadă și a 6 autovehicule cu șenile pentru intervenții în situații de urgență a fost în cele din urmă aprobat de consilierii județeni, în plenul ședinței extraordinare din data de 24 aprilie. Respectivul document nu a putut fi adoptat în ședința extraordinară de pe data de 17 aprilie, când ar fi fost termenul limită de depunere al proiectului, din cauza faptului că majoritatea din Consiliul Județean Neamț, formată din consilieri PSD, PP-DD și PDL nu s-a prezentat la ședință. În frunte cu Dan Vasile Constantin. (I. CĂLIN)