Prefectul Vasile Panaite a convocat, marți, 5 decembrie, de la ora 9:00, o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Neamț, pentru a discuta situația produsă la Tarcău, “acolo unde un urs a fost văzut în zona locuită, de trei ori în ultimele zile”, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei. Prefectul de Neamţ a cerut reprezentanților Agenției de Protecție a Mediului să întocmească, împreună cu cei de la Direcția Silvică, un raport către Ministerul Mediului, în care să se solicite urgent adoptarea unei măsuri.

“Vreau să o spun ferm: viața oamenilor este mai importantă decât viața unui animal sălbatic și de aceea voi face toate demersurile la Ministerul Mediului, pentru a primi cât mai rapid un răspuns concret în acest caz. Nimeni nu cred că își dorește să avem victime umane, a declarat Vasile Panaite.

După rezolvarea problemei cu ursul s-a derulat şi un Comandament de Iarnă. “Am avut un prim episod de iarnă la sfârșitul săptămânii trecute și, cu mici excepții, sunt mulțumit de modul în care s-a intervenit. Știu că se poate mai bine și de aceea vă solicit să fiți pregătiți 24 de ore din 24 ca să ieșiți cu utilajele pe toate drumurile naționale și cele județene. Vreau să aveți și stocuri suficiente de material antiderapant având în vedere că urmează perioada sărbătorilor de iarnă atunci când depozitele naționale de unde vă aprovizionați vor fi închise. Vremea rea poate să apară oricând, iar nemțenii trebuie să fie afectați cât mai puțin, dacă se poate deloc, de efectele iernii”, a declarat, la fel de ferm, prefectul Vasile Panaite. (ZCH NEWS)