pietricica turism

În ziua de 4 decembrie, polițiștii rutieri și cei de la ordine publică au acționat în întreg județul, sub coordonarea Direcției Rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române, pentru “combaterea nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de persoane”.

Și o singură zi a fost suficientă pentru a dovedi “grija” șoferilor de microbuze pentru viața și siguranța pasagerilor lor. În total, au fost aplicate 29 de amenzi, reținute 3 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare pentru defecțiunile tehnice constatate. Cele mai multe sancțiuni au vizat transportul mai multor călători decât locuri, o practică veche, care probabil nu va dispărea în ciuda amenzilor.

În timpul controalelor au fost testați 141 de șoferi și au fost constatate două infracțiuni, comise de alţi conducători auto decât cei ai autovehiculelor de transport persoane: unul nu avea permis, iar celălalt conducea o mașină cu numerele de înmatriculare expirate. (C.M.)