0:00

Bogdan Pușcașu, city-managerul orașului Piatra Neamț, nu a dorit să facă nicio declarație după ce postul său și ale altor 3 consilieri personali ai primarului au fost desființate.

Amendamentul cu pricina a fost propus de consilierul PSD, Victor Marghidan. „La anexa 2 se desființează un post de administrator public, studii superioare și 3 posturi de consilieri gradul I A, studii superioare, respectiv se elimină aceste poziții din anexa 2, urmând ca celelalte poziții din statul de funcții și personal să se renumeroteze”.

Preavize pentru Bogdan Pușcașu și 3 consilieri ai primarului, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Bogdan PUŞCAŞU

Chitic, uluit, a cerut explicații: „Stați, stați un pic. Nu ne precizați care este motivația acestor propuneri?”.„Vom motiva printr-o conferință de presă„, a spus Marghidan. „Explicați-ne și nouă ce stă la baza acestei propuneri. Vă urmăresc cetățenii orașului la televizor„, a insistat Chitic. „Este vorba despre un amendament la un proiect promovat de dvs., un proiect prin care se dorește eficientizarea activității Primăriei și aparatului din subordinea dvs„, a venit răspunsul iute de la același Marghidan.

Amendamentul și mai apoi proiectul cu amendament au fost adoptate spre uimirea opoziției. La amendament s-a votat astfel: o abținere, 9 voturi împotrivă și 12 pentru.

Preavize pentru Bogdan Pușcașu și 3 consilieri ai primarului, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Florin FECIC

Secretarul Primăriei, Florin Fecic a spus că aceste posturi vor dispărea din organigrama Primăriei. „Dispar posturile pe care dumnealor le ocupă. Hotărârea face obiectul proiectului tangențial. Proiectul viza crearea unui compartiment și nu desființarea unor posturi, dar și desființarea unor posturi este tot o modificare de organigramă. Hotărârea comportă o analiză, pentru că posturile respective sunt ocupate astăzi de persoane care au contract de muncă pe perioadă nedeterminată și trebuie analizat dacă și cum va putea fi pusă în aplicare hotărârea. Nu-i o premieră, din ce știu a mai fost o situație oarecum similară acum câțiva ani la Consiliul Județean. Cei vizați pot contesta în instanță și acolo trebuie motivată restructurarea, să spui doar eficientizarea activității și atât, nu-i de ajuns. Discuții vor fi multe în instanță. După ce se semnează hotărârea trebuie făcute actele de încetare a raportului de muncă. Trebuie dat preaviz 30 de zile pentru city-manager și 20 de zile consilierilor. La consilierii primarului doar 3 posturi sunt ocupate și unul este vacant. Astfel cel vacant va fi desființat și mai rămâne ca alți doi să fie aleși din cei 3”.

Viceprimarul Bogdan Gavrilescu (PMP) ne-a dat un răspuns incredibil legat de acest subiect: „N-am fost atent”. (Ana MOISE)

Articolul precedentLinişte, disciplină și buget la Consiliul Judeţean Neamț
Articolul următorPrimăria Bicaz vrea sediul Poliției prin hotărâre de Guvern
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.