Povești și fapte amuzante despre Italia – Ce nu se învață în școală despre această țară?, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFiecare țară are frumusețile sale, fie că vorbim despre bogățiile sale naturale, fie că vorbim despre creațiile sale arhitecturale, despre oameni, despre artă și cultură, obiceiuri, gastronomie sau orice alt aspect. Dacă ai răbdare și ești deschis, vei găsi bogăție în fiecare colțișor al lumii, chiar dacă va fi nevoie să cauți puțin mai mult.

Italia este una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite țări din Europa, în mod special dacă în discuție este vorba de semnăturile naționale, precum pizza, pastele sau lasagna. Însă, există multe alte motive pentru care este un colțișor de Răi, atât din punct de vedere al teritoriului, cât și al oamenilor.

Ca gurmand, în Italia te vei îndrăgosti de mâncărurile sale poate banale la noi în țară, dar atât de atent pregătite în țara lor de origine. Ca gambler, vei putea să-ți încerci norocul la Italia Keno; ca iubitor de artă, vei putea să vizitezi sute de muzee și să studiezi numeroase orașe-gazdă ale unor monumente legendare.

Însă, ca simplu vizitator, ce opțiuni ai? Iată câteva informații extrem de interesante despre Italia și de ce merită să îți planifici o călătorie în această țară de poveste!

  • De-a lungul timpului, Italia a dăruit omenirii mai multe personalități care au schimbat cursul istoriei, precum Christopher Columbus, Leonardo Da Vinci, Galileo Galilei, Gianni Versace, dar și Luciano Pavarotti, și nu numai.
  • Din punct de vedere gastronomic, Italia nu are de oferit doar pizza și numeroase tipuri de paste, ci și mai mult de 2500 tipuri de brânzeturi, printre care se află gorgonzola, ricotta, mozzarella, provolone și parmesan.
  • Forma actuală a Italiei are doar aproximativ 200 de ani, deși capitala sa, Roma, are peste 2000 de ani vechime. Până la Unirea din 1861, regiunea a fost împărțită în mai multe state.
  • Chiar dacă în forma sa actuală, Italia nu are o vârstă prea înaintată, pe teritoriul său se află cele mai multe situri istorice UNESCO, mai exact 55, fiind la egalitate cu China. Printre edificii se află Pompeii, Colosseum-ul din Roma și multe altele, care reprezintă și principalele atracții turistice ale țării.
  • Turismul este una dintre cele mai mari industrii care aduc bani statului italian. În fiecare an, de până în Pandemia din 2020, țara avea anual, în medie, peste 60 de milioane de turiști, motiv pentru care a fost considerată a cincea cea mai vizitată țară din întreaga lume.
  • În celebra Fântână Trevi, a fost aproximat că zilnic erau aruncați peste 3000 euro, din partea turiștilor care doreau la schimb un strop de noroc. Obiceiul a pornit de la o legendă locală, conform căreia dacă arunci o monedă cu mâna dreaptă, peste umărul stâng, într-o bună zi te vei întoarce în Roma. O a doua legendă a pornit în urma filmului “Three Coins in the Fountain”, din anii ‘50, iar aceasta spune că dacă vei arunca încă 2 monede, îți vei găsi iubirea și vei avea parte de o nuntă mare, în stil roman.
  • Italia este un Paradis al industriei vinului, motiv pentru care dacă ajungi în micuțul oraș Caldari di Ortona, vei avea oportunitatea să deguști dintr-o fântână de vin roșu, care funcționează 24/24 și este alimentată cu vin produs local. De asemenea, Italia a reușit să ajungă cel mai mare producător de vinuri din lume, depășind în 2018 chiar și Franța.
  • Poate în unele școli este predat faptul că în Italia se află cea mai mică țară din întreaga lume, mai exact Vaticanul. Acesta este înconjurat de Roma și este locașul de cult principal al Bisericii Romano-Catolică, având una dintre cele mai complexe istorii. Acesta este un centru de atracție în sine, având pe teritoriul său Capela Sixtină, pictată de Michelangelo în 1512.
  • Pe lângă mâncare, italienii au o pasiune foarte mare și pentru cafea, mai exact pentru shot-urile de cofeină. Conform unor statistici făcute în 2018, în Italia sunt consumate anual peste 18 milioane de espresso.

Despre Italia se poate vorbi foarte mult, așa cum s-a făcut în numeroase lucrări, ce fie o prezintă, fie îi spun povestea, fie îi evidențiază atracțiile turistice. În plus, nu sunt de neglijat producțiile cinematografice care au avut loc total sau parțial pe frumoasele meleaguri italienești.

Dacă îți dorești o vacanță de neuitat, atunci acordă o șansă Italiei, mai ales pentru că drumul nu va fi prea lung. Însă, este bine să te înarmezi cu răbdare, pentru că, după cum spuneam, anual este un număr extrem de mare de vizitatori.

Articolul precedentȘtire actualizată. FOTO. Accident în comuna Vânători Neamț
Articolul următorFemeie ucisă de flăcări într-un incendiu devastator
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.