pietricica turism

 

Medicii specialiști și medicii primari mai au la dispoziție o săptămână pentru a se înscrie la concursurile organizate de spitalele din regiunea Nord – Est. Sunt 11 posturi la alegere, în diferite specialități, în județele Neamț, Suceava și Iași.

Este nevoie de 5 medici la Spitalul Orășenesc Târgu Neamț, specialiști în medicină de urgență, ortopedie și cardiologie pentru secții și specialiști în nefrologie și neurologie pentru ambulatoriu. Spitalul acceptă și medici rezidenți în ultimul an de pregătire în specialitate. De un medic urgentist are nevoie și Spitalul Municipal „Sf. Dr. Cosma și Damian” Rădăuți (Suceava). Aici, mai sunt scoase la concurs un post de medic specialist pediatru, un post de medic specialist confirmat în specialitatea Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice și un post de medic primar confirmat în specialitatea Medicină de laborator, pentru Dispensarul TBC. Medicii specialiști în medicină internă și specialiștii în chirurgie generală au la dispoziție câte un post în Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Căi Ferate Suceava. Concursul este organizat de Spitalul Clinic Căi Ferate din Iași, de care aparține ambulatoriul din Suceava.

Atractive sunt și cele 4 posturi de șefi de secție scoase la concurs de Spitalul Clinic de Recuperare Iași. Candidații trebuie să fie medici cu o vechime de cel puțin 5 ani în specialitatea postului, specialitate pe care o practică în mod curent și în care sunt confirmați prin ordin al Ministerului Sănătății. Sunt vacante funcțiile de șef al secției clinice Ortopedie-traumatologie, al secției Recuperare neuromotorie, al Laboratorului Radiologie și imagistică medicală și al secției Recuperare, medicină fizică și balneologie. Nu se pot înscrie la acest concurs medicii care au fost sancționați profesional în ultimii 2 ani și cei cărora le-a încetat contractul de administrare în condițiile stabilite la art. 5, lit. b), c) sau d).

Posturile au fost publicate de Ministerul Sănătății pe 14 iunie și ultima zi de depunere a dosarelor de concurs este 28 iunie.

(C.I.)