reclama autocenter

O turistă, de 27 de ani, din Vaslui, și-a rupt piciorul în timp ce cobora masivul Ceahlău, de la Cascada Duruitoarea. Accidentul s-a petrecut astăzi, 21 iunie 2019, în timpul unei furtuni cu descărcări electrice atât de periculoase în zona montană.

Salvamontiștii nemțeni au fost solicitați să intervină pentru coborârea tinerei, care era pe munte cu un grup de turiști. Misiunea salvamontiștilor a fost îngreunată de vremea rea, la care s-au adăugat pericolele coborârii pe un traseu prin pădure afectat de ploi. „Un front atmosferic deosebit de violent a lovit versantul vestic al Masivului Ceahlău, surprinzând mai multi turiști pe traseele din zona Cascadei Duruitoarea. Vântul puternic, ploaia, dar mai ales descărcările electrice au creat probabil panică. În aceste condiții, turista a forțat deplasarea, a căzut și a suferit o fractură de membru inferior. Echipa de intervenție din Baza Durău a găsit victima în zona Piciorul lui Bucur. I-a fost montată o atelă vacumatică, s-a procedat la izolarea termică și a fost transportată pe UT2000 până la bază”, potrivit lui Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț.

 

La baza de la Durău, ambulanța SMURD o aștepta. Turista a fost transportată la spital, unde a primit îngrijirile medicale necesare.

(C.I.)

 

Articolul precedentȘtire actualizată. Accident mortal: un TIR a zdrobit un autoturism
Articolul următorPosturi pentru medici scoase la concurs de spitalele din Regiunea Nord – Est