De trei zile a început plata facturilor cu cardurile de energie destinate persoanelor vulnerabile. Beneficiarii au la dispoziție mai multe posibilități de achitare, important fiind că cei care nu se pot deplasa pot cere prezența la domiciliu a factorului poștal. Solicitarea se poate face direct la poștaș, când aduce corespondența sau pensia, sau prin apel la Call Center-ul Poștei Române, la numărul de telefon 031/9966. Factorul poștal are în dotare un POS prin care se poate face plata către furnizorii de energie electrică sau gaze.

Poștașul vine acasă pentru plata facturilor cu cardurile de energie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO altă modalitate de plată este prin mandat poștal, la orice oficiu din mediul urban sau la oficiul poștal în raza căruia își are domiciliul beneficiarul, în mediul rural. Facturile pot fi achitate și online, prin intermediul aplicației informatice pe care Poșta Română o pune la dispoziția beneficiarilor.

Solicitarea de plată online poate fi realizată accesând site-ul Poștei Române, www.posta-romana.ro, secțiunea “Compensare energie”. Beneficiarul înregistrează cererea, fiind îndrumat pas cu pas pentru încărcarea documentelor. La final, primește pe e-mail o confirmare că solicitarea de plată a fost înregistrată. În cel mult 5 zile mai primește, tot pe e-mail, confirmarea soluționării. Dacă unul dintre documentele încărcate nu este corespunzător, beneficiarul va fi notificat. (G.S.)

Articolul precedentMandate de executare puse în aplicare de polițiști
Articolul următorFinanțarea din PNRR a noului Spital Județean Neamț aprobată de Guvern
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.