0:00

Asociația Club sportiv ”Ceahlăul 05” Piatra Neamț a devenit cunoscută nu atât prin rezultatele copiilor înscriși aici, cât prin implicarea sa în disputa privind banii pentru fotbal la Piatra Neamț. La care s-a mai adăugat ideea profund nefericită a unui miting al copiilor în fața Consiliului Județean, cu motivarea că nu s-au decontat niște bani de care să beneficieze asociația. Omul care se află la cârma asociației este Cristinel Vătăjelu, persoană publică cunoscută, trecută pe la mai multe societăți ale Primăriei Piatra Neamț în postură de șef, apoi prin diferite funcții publice, inclusiv prin ceva AGA și consilii de administrație. A fost șef la Publiserv SA, în perioada de glorie în care numai cine nu a vrut nu a pus pavele la Piatra Neamț, apoi a ajuns la Perla Invest, pe care a părăsit-o în momentul în care a apărut un fel de șant pe pista de schi. În acest moment, pe lângă funcția de președinte al asociației sportive, este și șeful ANL pe zona Moldovei.

Portret de șef de asociație sportivă Cristi „Tjei” Vătăjelu de la Ceahlăul 05, ZCH NEWS - sursa ta de informații

De la ”Nu știu” la ”Dacă mi-a trebuit…”

Mitingul copiilor din fața casei Albe din Piatra Neamț pare să fi fost o acțiune care l-a surprins pe dl. Vătăjelu pe picior greșit, el declarând la acea vreme că nu știe despre ce este vorba. În acest moment a ajuns în situația să trebuiască să facă față unei reclamații pornite de la Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, care are ca punct de plecare respectivul miting. Trimiterea este la Legea 272/2004, la un articol privind protecția și promovarea drepturilor copilului, care spune explicit: ”copiii nu pot fi folosiți sau expuși de către părinți, reprezentanți legali sau alte persoane responsabile de creșterea și îngrijirea lor, în scopul de a obține avantaje personale sau de a influența deciziile autorităților publice”.

Indiferent că au sau nu semnătura părinților. Iar în acest caz a fost vorba o clară încercare de a influența decizia unei autorități publice pentru a se vira bani la asociație.

”Ne-am autosesizat și am cerut să se verifice să se stabilească pentru că potrivit legii 272/2004 modificată și completată noi nu putem da sancțiuni. Singura instituție abilitată este Poliția care trebuie să vadă și să constate dacă participarea copiilor la protest a fost contravenție sau nu. Noi am înaintat adresele imediat, pe întâi aprilie însă nu am primit niciun răspuns”, a declarat, joi, 10 aprilie, dr. Eugen Simion, purtător de cuvânt DGASPC Neamț.

Cristinel Vătăjelu a avut o ieșire cel puțin ciudată în fața ziariștilor sportivi din Piatra Neamț în momentul când s-a vorbit despre eventuale cercetări privind mitingul: ”Dacă mi-a trebuit…”

Pe o poziție asemănătoare în privința mitingului s-a plasat și Viorel Stan, inspectorul școlar general, care ne-a spus că nu știe nimic… oficial.

„Nu m-a sesizat nimeni. Nu am primit nicio sesizare, nicio hârtie prin care să se spună dacă acei copii au fost luați de la ore sau au fost în timpul lor liber. Eu nu știu nimic. Tot ceea ce știu este din emisiunile TV. Nimic mai mult”, a declarat prof. Viorel Stan, inspector școlar general al ISJ Neamț.

Cert este că la discuțiile de după miting Cristinel Vătăjelu nu a participat, lucru consemnat de președintele Culiță Tărâță, care s-a întrebat cine este acest domn și de ce nu vine să discute, dacă asociația are probleme de rezolvat cu instituția care conduce județul.

Portret de șef de asociație sportivă Cristi „Tjei” Vătăjelu de la Ceahlăul 05, ZCH NEWS - sursa ta de informații Portret de șef de asociație sportivă Cristi „Tjei” Vătăjelu de la Ceahlăul 05, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Cine este Cristinel Paul Vătăjelu?

O persoană publică de anvergura lui Paul Cristinel Vătăjelu îl poți cunoaște, într-o oarecare măsură din declarația de avere, chiar dacă ea nu cuprinde toate lucrurile pe care le coordonează un om. O privire aruncată pe cea completată în 2013 pentru anul 2012 arată o persoană cu venituri destul de importante, dacă ne raportăm la salariul mediu pe economie. El are apartament la Piatra Neamț de… 190 mp, făcut prin… ANL, dar și un credit ipotecar de 50.000 de Euro, împărțit pe 30 de ani. Pe lângă garaj și boxă el mai are, împreună cu soția, o casă de vacanță la Gârcina, de 200 mp, construită pe un teren de 4.100 de mp.

Cea mai interesantă este rubrica de venituri obținute, pentru că arată larga deschidere spre tot felul de activități a domnului Vătăjelu. El a realizat venituri în 2012 în calitate de consilier șef… ANL în sumă de 37.560 lei. O sumă apropiată, 30.000 lei, a obținut ca angajat al Trust Eurotherm, în calitate de coordonator logistică, pe un contract probabil part-time, ca să-i rămână timp pentru slujba de la ANL și coordonarea fotbalului juvenil. Calitatea de președinte la ACS ”Ceahlăul 05” i-a adus și ea ceva bani lui Cristinel Vătăjelu, adică fix 10.248 lei. La toate acestea se mai adaugă închirierea apartamentului de la Piatra Neamț contra sumei de 15.457 lei, apărută în declarație în dreptul domnului Vătăjelu plus exact aceași sumă în dreptul soției sale. Plus o mică indemnizație de la Drupo Sa, în calitate de membru în consiliul de administrație, în valoare de 3.479 lei. Dacă facem o adunare simplă rezultă ca venit anual declarat  frumoasa sumă de 112.201 lei.

Din păcate, în declarația de avere nu apar și donațiile către copiii iubitori de fotbal din oraș și județ.

Valentin BĂLĂNESCU

Articolul precedentSă fie flori!
Articolul următorLiceenii majori instruiți cu privire la alegerile europarlamentare

1 COMENTARIU

  1. ce dioptrii aveti d-nu ziarist? parca se vede ceva ches si la sotie. Ar trebui schimbati ochelarii maestre. Da naiba mai stie, 2 la prefectura, 2 la primarie, si sai si dai, razboi sa fie. Mama lor de golani. 🙂

Comentariile sunt închise.