mistretUn taximetrist de 39 de ani din Săbăoani şi un bărbat de 35 de ani din Doljeşti sunt cercetaţi pentru „transportul vânatului fără a îndeplini condiţiile cerute de lege”, respectiv instigare la comiterea acestei infracţiuni, pentru o „afacere” pe care au pus-o la cale în ziua de 6 octombrie. De atunci şi până acum, poliţiştii de la Secţia Rurală Sagna au făcut cercetări şi au adunat probe pentru dosarul penal pe care l-au deschis pe numele celor doi.

„În data de 06.10.2015, în jurul orelor 06.15 un porc mistreț de circa 70 kg a fost lovit de un autobuz ce efectua o cursă specială cu pasageri abonați pe traseul Buhonca-Roman, pe DJ 207K între satele Buruienești si Sagna”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„Autobuzul și-a continuat deplasarea după ce animalul a fost scos în afara părții carosabile de către conducătorul auto împreună cu un pasager, un bărbat de 35 de ani, din Doljești. Acesta din urmă a revenit la fața locului cu un autoturism în regim de taximetrie, condus de un bărbat de 39 de ani din Săbăoani, cu care a încărcat în portbagajul taxiului porcul mistreț, transportându-l la domiciliu, unde l-au tranșat si au preparat o parte din carnea rezultată”.

În mod normal, şi legal, animalul ar fi trebuit predat asociaţiei de vânătoare care funcţionează în zona în care s-a petrecut accidentul. Însă, în asemenea cazuri, tentaţia e mare. Acum 4 ani, 8 angajaţi ai Aeroportului din Iaşi s-au ales cu dosar penal după ce-au tranşat un porc mistreţ lovit de un avion, pe pistă. (C. MIRCEA)

Articolul precedentActriţa Isabela Neamţu a câştigat procesul cu Metrorex! Primeşte despăgubiri de peste 4.000 de dolari!
Articolul următorIncendiu la casa lui… Dorel!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.