pietricica turism

SEDINTA COMUNA A CAMEREI DEPUTATILOR SI SENATULUI

* “Noi am decis că-l susținem pe Antonescu, dar dacă nu vrea să-l susținem, cu forța nu se poate”, a declarat Ponta

* “Dacă cineva își va imagina în PSD că Antonescu o să meargă pe brânci ca să iasă președinte susținut de PSD, se înșală amarnic”, a replicat Antonescu

Victor Ponta, a declarat că afimația liderului PNL Crin Antonescu privind faptul că nu are nevoie de sprijinul PSD pentru alegerile prezidențiale nu este “cea mai deșteaptă strategie”, iar PSD nu îl va susține “cu forța”. Întrebat dacă prin declarațiile critice la adresa premierului și PSD, Crin Antonescu se pregătește de campanie, Victor Ponta a subliniat că o astfel de strategie nu e “foarte deșteaptă”. “Eu cred că nu (se pregătește – n.r.), pentru că să te pregătești de campanie elctorală spunând că nu ai nevoie de sprijinul PSD nu mi se pare cea mai deșteaptă strategie”, a spus, luni, liderul PSD la B1 TV. Întrebat dacă e posibilă retragerea sprijinului PSD pentru Crin Antonescu, Ponta a confirmat. “Bineînțeles, doar nu o să-l susținem cu forța. Dacă ne spune că nu dorește, ne vom întâlni la PSD și ne vom decide pe cine susținem. Noi am decis o dată că-l susținem pe Crin Antonescu, dar dacă nu vrea să-l susținem, cu forța nu se poate”, a spus Ponta. Premierul a criticat și afirmațiile lui Antonescu legate de unii vicepreședinți PSD. “E un limbaj a la Traian Băsescu”, a spus Ponta. “Dl. Antonescu este foarte critic, ironic în ultima vreme. Greșește”, a precizat Ponta. El a subliniat însă că Antonescu este partenerul său și că el va face tot posibilul pentru ca USL să ducă la bun sfârșit ce și-a propus. Premierul Ponta s-a declarat deranjat şi de calificatul “parșivel” folosit de Antonescu cu privire la modul de promova proiectul de lege Roșia Montană, subliniind că liderul PNL greșește cu o astfel de declarații, deoarece oamenii apreciază solidaritatea celor doi și nu că își “dau la picioare”. Ponta a admis că nu îi place termenul “parșivel”. “Nu, nu îmi place, dar nici nu o să mă auziți vreodată, cum nu m-ați auzit în acești 3 ani, spunând ceva de rău de un partener – Crin Antonescu este partenerul meu -, spunând ceva de rău în public. Eu așa înțeleg un parteneriat și o să mă țin de el până la capăt”, a spus, luni, Ponta la B1 TV. El a mai declarat că a constatat că Antonescu în ultima vreme e foarte critic și foarte ironic, dar, în opinia sa, greșește. “Asta cred că îl afectează pe el și oamenii apreciază mai degrabă solidaritatea unor oameni care sunt împreună, nu faptul că își dau la picioare”, a mai spus premierul.

Ponta să demisioneze, dacă se rupe USL

Crin Antonescu a declarat că Victor Ponta ar trebui să se hotărască dacă îi mai susține candidatura la prezidențiale, liberalul precizând și că, dacă USL se rupe, Ponta ar trebui să demisioneze din funcția de premier.  “Dacă cineva își va imagina în PSD că Antonescu o să tacă așa, ca la PCR, sau o să meargă pe brânci ca să iasă președinte susținut de PSD, se înșală amarnic. Acest lucru îl știu și domnul Ponta, și toți oamenii din PSD. După cum îl știu și cei din PNL. Atitudinea de multe luni de zile, nu a domnului Ponta personal, dar a postului său de televiziune, a multor oameni din PSD de a se comporta ca și cum Președinția României este ceva ce stă în seif pe la Cluj pe la domnul Rus și ne-o dau sau nu ne-o dau nouă, liberalilor, sau mi-o dau sau nu mi-o dau mie este de neacceptat. Dacă voi fi președinte, voi fi pentru România. Dacă USL mă sprijină în această idee, bine, dacă nu, nu. Ca să punem simplu capăt acestor speculații, nu am stat și nu stau cu mâna întinsă la ușa PSD. PSD își respectă sau nu niște angajamente politice, îl privește, dar cred că ar trebui să încetăm cu acest subiect jenant. Acest subiect nu a fost deschis de mine, el nu a apărut acum, el este purtat prin oficioasele PSD de multă vreme și cred că ar fi bine să ne clarificăm”, a spus Crin Antonescu într-un interviu pentru “Gândul”. Antonescu a adăugat că a fost atacat de Victor Ponta prin interpuși și prin “postul său de casă”. “Am încasat toate aceste atacuri, dar nu pot încasa ipocrizia cuiva care îmi spune «Eu nu l-am atacat niciodată pe prietenul meu Crin». Păi are cine să o facă. Dacă vedeți ce apare în fiecare zi pe postul de casă al domnului Victor Ponta, cred că nu mai este niciun dubiu”, a afirmat Antonescu. Președintele PNL a precizat că nu va încerca ruperea USL, dar nu poate garanta “pentru ceilalți”. (Mediafax)

ponta bruxelles