Pompierul Iulian Rotariu –cel mai bun ultramaratonist, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPlutonierul adjutant Iulian Rotariu, a fost desemnat, pentru al doilea an consecutiv, cel mai bun ultramaratonist care a participat la competițiile extreme organizate de Canal Aventure, în ultimii trei ani.

Anunțul a fost făcut de către organizatori pe pagina lor de Facebook.

„Pentru al doilea an consecutiv, Iulian Rotariu câștigă Roadsing Continental Challenge. Felicitări Iulian pentru performanțe și angajamentul caritabil”, scriu cei de la Canal Aventure în mesajul postat.

Pompierul botoșănean a participat, între anii 2019 – 2021, la patru din cele cinci curse organizate de Canal Aventure.

Până la 46 ani, Iulian a câștigat toate cele patru curse extreme organizate în Australia (522 km – șapte etape), Mozambic (220 km – cinci etape), Vietnam (160 km în patru etape) și Bolivia (220km – în șase etape).

Pompierul Iulian Rotariu –cel mai bun ultramaratonist, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNu numai că a reuşit să se claseze pe locul I, dar și să stabilească, de două ori, în Australia și Bolivia, un record al întrecerilor.

„Câștigarea acestei competiții nu înseamnă și sfârșitul susținerii cauzei părinților copiilor cu autism. Voi continua să alerg pentru a aduce bucurie în inimile acestor copii minunați. Mulțumesc tuturor românilor care m-au susținut și a căror inimă a bătut, mereu, în piept, alături de a mea”, a precizat Iulian Rotariu.

Acum se pregăteşte pentru o nouă încercare, în perioada 24 – 28 ianuarie 2022, va reprezenta România la ultramaratonul NOMAD din Laponia Finlandeză. Alături de alți 17 dintre cei mai puternici ultramaratoniști din lume, înscriși în competiție, are de alergat 270 de kilometri, non-stop, cursa fiind organizată tot de Canal Aventure. Va înfrunta temperaturi de minus 30 – 40 de grade, beneficiind de lumina zilei de doar patru din 24 de ore.

Și de această dată, Iulian va alerga în scop caritabil, încercând să sprijine în acest mod activitatea Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism Botoşani.

Pompierul Iulian Rotariu –cel mai bun ultramaratonist, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSubofiţer operativ în cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, plutonier adjutant Iulian Rotariu a participat la mai multe competiţii de anduranţă. El s-a făcut remarcat după ce în iunie 2016 a reuşit să se claseze pe locul I la categoria lui de vârstă la „Gobi March” desfăşurat în China. Patru luni mai târziu el a egalat performanţa la ultramaratonul „Atacama Crossing”, desfăşurat în Chile. În mai 2017 el a participat şi la „Sahara Race” organizat în Namibia, unde s-a clasat din nou pe locul I la categoria lui de vârstă şi locul IV la general, situaţia repetându-se în noiembrie 2017, când a participat la  „Roving Race” derulat în Patagonia, Argentina. În decembrie 2018, Iulian Rotariu s-a clasat al doilea în „The Last Deserts” Antarctica.

Fără să fie sportiv de performanţă şi fără să fie legitimat la vreun club, Iulian Rotariu a început să alerge în urmă cu aproape 12 ani, când a ajuns la spital cu fiul său şi, pentru a-şi consuma stresul, a început să alerge în jurul spitalului.

Angela Croitoru

Foto: ISU Botoșani

Articolul precedentRevelion 2022, sărbătorit de mii de pietreni în Piața Ștefan cel Mare
Articolul următorPrecizări importante din partea SC Parking SA Piatra-Neamț privind parcările cu plată
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.