Pompierii nemţeni nu mai prididesc să stingă incendiile de vegetaţie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCel puţin 4 incendii de vegetaţie uscată au avut de stins pompierii nemţeni în ultimele două zile. Activităţile specifice toamnei agricole, dar, mai ales, neglijenţa au pus, cum se spune, pe… foc aproape 10 hectare de vegetaţie uscată. A fost afectată și o cultură de soia, care a ars pe o suprafață de 7.000 mp.

Prima intervenţie a avut loc, luni, 12 septembrie, la ora 14:23, la o stână din satul Gura Văii (Girov). S-au deplasat 6 subofițeri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă. Au ars o anexă construită din lemn acoperită cu carton bituminat, în suprafață de 20 mp, circa un mc lemne de foc, circa 80 kg brânză, circa 3,5 ha vegetație uscată.  Cauza probabilă: aparat de gătit improvizat.

Marți, 13 septembrie, la ora 16:05, a fost anunţat un incendiu de vegetație uscată în satul Târpești (Petricani). Nouă subofițeri din cadrul Detașamentului Târgu Neamț, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanta SMURD au luptat cu flăcările. Au ars aproximativ 3 ha de vegetație uscată. Cauza probabilă: foc deschis în spații deschise.

40 de minute mai târziu a fost anunțat un alt incendiu în satul Poiana (Brusturi). La locul intervenției s-au deplasat 6 subofițeri din cadrul Detașamentului Târgu Neamț, cu o autospecială de capacitate medie. Au ars aproximativ 3 ha de vegetație uscată. Cauza probabilă: foc deschis în spații deschise.

Ultima intervenţie a fost tot pe 13 septembrie, dar la ora 21:32, la un incendiu de vegetație uscată în municipiul Roman. Zece subofițeri din cadrul Detașamentului Roman şi-au sărbătorit ziua prin… muncă. Au ars aproximativ 1.500 mp de vegetație uscată, deșeuri de materiale plastice și carton. Incendiul s-a propagat și la o cultură de soia, care a ars pe o suprafață de 7.000 mp. Cauza probabilă: fumatul în locuri neprotejate corespunzător. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentInfractori minori exportaţi din Neamţ la Bacău
Articolul următorDați pe mâna Poliției pentru muncă la negru
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.