Dați pe mâna Poliției pentru muncă la negru, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn angajator din Secuieni și un altul din Urecheni sunt subiect de cercetare penală, după ce, în luna august, inspectorii de muncă ai ITM Neamț au constatat că aveau pe ”moșie” 14 persoane care munceau la negru. Cel din Secuieni, așa cum precizează ITM, are firma înregistrată la domeniul ”creșterea animalelor” și a fost descoperit cu 6 persoane muncind fără forme legale de angajare. Angajatorul din Urecheni, cu firmă în construcții, a fost prins cu 8 persoane care munceau fără a angajare făcută.

De altfel, tot în luna august, ITM Neamț a prins în off-side 16 angajatori, la care lucrau 43 persoane fără forme legale. Amenzile aplicate pe această linie însumează 290.000 lei. ”În perioada amintită, inspectorii de la ITM au făcut 225 controale, constatând, nici mai mult, nici mai puțin, de 352 deficiențe în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă. În consecință, s-au dispus tot atâtea măsuri pentru remedierea deficiențelor, fiind aplicate 135 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 328.300 lei”, a precizat Nicolae Hârlea, purtătorul de cuvânt al ITM Neamț. (M. TEODOROF)

Articolul precedentPompierii nemţeni nu mai prididesc să stingă incendiile de vegetaţie
Articolul următorNeamț: Au solicitat cardul de sănătate, sătui de cozile de la Casa de Asigurări
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Praf in ochi. Daca si-ar face treaba organele acestea de control, ar fi altceva. Unii platesc taxe iar altii folosesc peste tot lucratori ‘la negru’. la fel nici cei care ar trebui sa verifice legalitatea cu care se construiesc zeci si sute de case sau alte constructii , ilegal, fara autorizatii, etc, nu-si fac treaba. Plus ca si muncitorii care o ridica sunt fara forme legale.
    Ce e asa de greu in fiecare zi, cum se ‘plimba ‘ANAF-ul cu masinile prin toate localitatile si cei de la ISC sa faca acelasi lucru. Circuli dom’le prin sate , prin comune , prin orase si verifici. Dar se vede treaba ca de sus se doreste tolerarea tuturor acestor nereguli. Faceti dom’le o linie directa , cu un operator angajat, unde sa poata suna oricine, sa denunte ilegalitati, dar mai important este sa fie si verificate imediat de catre organele de control. Dati amenzi usturatoare si veti vedea rezultatele.E greu pana intra in constiinta oamenilor, dupa aia va fi bine.

Comments are closed.