pietricica turism

Actualizare: Bărbatul căutat este localnic, soțul poștăriței din comună și avea în jur de 60 de ani. El a lucrat mult timp ca mecanic de locomotivă la Direcția Generală a Rezervelor Statului, iar după desființarea căii ferate, s-a angajat ca paznic la iaz. Lucra în ture de 24 de ore, timp în care una dintre principalele griji era amenajarea de copci pentru a asigura oxigen pentru pești. Cum iazul are o suprafață de 3 ha, astfel de copci trebuie făcute în număr mare. Cel mai probabil spărgea gheața pentru a face o copcă când a căzut în iaz. Colegul care a venit la serviciu în dimineața de 23 ianuarie i-a găsit haina, lângă o lopată, pe suprafața iazului înghețat. 

Știre inițială

Paznicul unui  iaz din Podoleni este căutat de pompieri, în această după-amiază, în apa înghețată. Iazul aparține fostului prefect Mihai Archip.  ISU Neamț a fost solicitat de polițiști pentru a-l căuta cu echipamente speciale după ce soția paznicului i-a anunțat dispariția. Potrivit primelor informații, bărbatul nu era în post dimineață, când colegul său a venit să facă schimbul de tură.

”Noi am fost solicitați de cei de la Poliție. Colegii mei s-au deplasat la fața locului cu o barcă pneumatică și un echipament special dotat cu o cameră de luat vederi subacvatică. Pe iaz era o copcă și este posibil ca bărbatul să fi căzut acolo”, a precizat slt. Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. (I.Ș.)

Vom reveni cu detalii.