reclama autocenter

kara pompieri 1

Kara, cățelușa de trei ani și șase luni pentru salvare, aflată sub aripa Detașamentului de Pompieri Roman, a trecut, la începutul lunii iunie, prin focurile examenului de reevaluare.

De doi ani, Kara este antrenată pentru a salva victimele prinse sub dărâmături sau care sunt în viață, dar, din diferite motive, sunt ascunse.

”Kara a început antrenamentul la cinci luni, iar acum are deja doi ani de exerciții. Reevaluarea sa s-a făcut la Sibiu, săptămâna trecută, cu trei zile de retestare. Dacă la prima evaluare, din 2011, Kara a obținut media 9.60, fiind depunctată mai mult la disciplină, acum a executat toate comenzile fără nicio problemă și a obținut media 10, astfel încât ne-am păstrat clasa I. Următoarea testare se va face peste doi ani, estimările făcute de specialiști arătând că un câine pe miros are simțurile dezvoltate la maximum de timp de șase ani”, a declarat plutonier major Dumitru Iuștiuc, subofițer operativ principal și conductor câine.

La momentul când a ajuns la ISU Neamț, în 2010, Kara, un ciobănesc belgian Malionois, era singurul câine pregătit pentru salvare din România.

kara pompieri

Articolul precedentCriza din volei continuă
Articolul următorSărbătoarea Rusaliilor – hram la biserica de la Gară