reclama autocenter

cucuteni incendiu exe 01Vestea că arde Muzeul Cucuteni din Piatra-Neamţ s-a răspândit repede, în această după-amiază (11 septembrie) printre locuitorii din centrul oraşului, care au văzut maşinile de pompieri mergând spre locul intervenţiei.

Din fericire, nu era niciun incendiu, ci doar un exerciţiu,care face parte din manifestările organizate cu ocazia Zilei Pompierilor, care se sărbătoreşte pe 13 septembrie.

„Conform scenariului, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la 112, că a izbucnit un incendiu la acoperişul instituţiei şi că două persoane au fost surprinse de incendiu în mansarda clădirii”, a declarat locotenentul Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

cucuteni incendiu exe 02“La locul indicat s-au deplasat pompierii de la Detaşamentul Piatra Neamţ cu trei autospeciale de stins incendii, o autospecială pentru descarcerare, o ambulanţă SMURD, şi o autospecială pentru intervenţie şi salvare de la înălţime. Pompierii au început acţiunea cu operaţiuni de salvare a persoanelor, au realizat dispozitive de stingere a incendiului, folosind autospeciala pentru intervenţie şi salvare de la înălţime şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi dispozitive de protecţie a bunurilor, folosind celelalte două autospeciale de stingere a incendiilor. Cele două persoane intoxicate cu fum au fost preluate de paramedici, care le-au acordat primul ajutor calificat şi le-au transportat la spital”.

Activităţile aniversare vor continua duminică, 13 septembrie, când între orele 10 şi 18 se vor organiza puncte de informare şi de prezentare a tehnicii de intervenţie în Piatra-Neamţ, în Piata libertăţii, la Roman în zona primăriei şi în Piaţa Adormirii Maicii Domnului Târgu Neamţ, iar începând cu ora 11 va avea loc o ceremonie militară în Piaţa Ştefan cel Mare din Piatra-Neamţ. (C. MIRCEA)

Articolul precedentMărirea salariilor medicilor – de unde vin banii?
Articolul următorDeclarații istorice la PNL Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.