foraje ecodrillRemarcăm o tendință a zilelor noastre, aceea de a căuta soluții ecologice pentru toate sistemele pe care le folosim. Pompele de căldură spre exemplu sunt reprezentative pentru tehnologiile ce pot substitui cu succes clasicele echipamente de încălzire. Au randament și costurile sunt mai eficiente față de alte variante.

Pompele de căldură au nevoie, pentru a fi montate, de un foraj profesional. Nu oricine poate oferi servicii de calitate. O recomandare aici este EcoDrill, cu pagina oficială https://ecodrillforaje.ro/.

Să înțelegem ce presupune forajul pentru pompele de căldură

Pentru a alege o firmă ce poate oferi foraje profesionale pentru pompe de caldura o recunoaștem în primul rând și prin vechime și ce anume o recomandă. Experiența în domeniu trebuie să își spună cuvântul. Sunt și câteva semnale ce atrag mai mult atenția și anume amânarea unui proiect sau diversele scuze, condiționări despre când și cum să aibă loc procedura în sine.

Solicitanții sunt axați în principal pe un singur lucru și anume apa perfect limpede după forare. Apa trebuie să fie cristalină, fără nisip sau culoare și să se mențină așa indiferent de regimul de funcționare al forajului – să nu depindă de numărul de opriri și porniri ale robinetului, fie că acesta funcționează o oră sau 5 ore per zi.

Forajele pentru pompele de căldură sunt mai complexe. Se va realiza forajul, urmat de introducerea unei sonde, iar un anumit material din jurul acesteia va ajuta la transferul termic între sondă și pământ.

La ce costuri ne putem aștepta? În fond, orice tip de foraj, fie că vorbim despre cel pentru apă potabilă, cel pentru pompele de căldură sau alte cazuri fiecare situație este diferită. Contează în principal tipul de sol pe suprafața căreia se va lucra. Ce poate fi spus cu certitudine este că forajele profesionale pot fi scumpe, taxate de regulă în euro per metru pătrat. Depinde și de tipul de utilaj folosit.

Forajele realizate de echipa EcoDrill

Specializați pe această nișă sunt și cei de la EcoDrill. Pentru cei interesați, există două variante. La pompa apă-apă spre exemplu vor fi necesare 2 foraje, unul pentru extracție și unul pentru deversarea apei. În cazul pompei sol-apă vorbim despre mai multe foraje, în funcție și de necesarul de căldură, exprimat în kw termici.

Costurile pot fi estimate de specialiști la fața locului, în principiu fiind anumiți factori ce influențează prețul final: sistemul de colectare, numărul de foraje și ce adâncime au acestea, ce diametru au colectoarele, printre altele. În cazul colaborării cu EcoDrill însă vorbim de un preț ce va include nu doar execuția în sine a forajelor, ci și furtunele colectoare necesare, introducerea acestora, sudurile electrofuzibile, precum și testele de presiune realizate în cele din urmă.

Despre vasta experiență a celor care ar urma să execute o astfel de lucrare amplă găsim informații și online. Cei interesați pot accesa pagina oficială ecodrillforaje.ro. Consultați specialiștii pentru a înțelege toate etapele ce țin de montarea pompelor de căldură.

Articolul precedentCateva criterii importante in alegerea aerului conditionat portabil
Articolul următorCoronavirus – Olimpiade suspendate, practica în spitale a elevilor de postliceală amânată
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.