reclama autocenter

alimente UE

* beneficiare sunt 12.200 de persoane: 7.000 la Piatra Neamţ şi 5.200 la Roman

Luni, 7 septembrie, Primăria Piatra Neamț a preluat și ultimele alimente destinate beneficiarilor din municipiul reședință de județ. Odată ajunse în depozitul din cartierul Speranța, pe 14 octombrie, conform unui grafic întocmit de reprezentanții Direcției de Asistență Socială va începe distribuția acestora. Fiecare beneficiar va fi anunțat când să vină să ridice cele 31,8 kilograme de alimente date de Uniunea Europeană persoanelor cele mai defavorizate. Alimentele se ridică pe bază de buletin și semnătură.

”Cine nu se va regăsi pe listele întocmite de Direcția de Asistență Socială va trebui să depună o cerere pentru a se putea face verificările necesare și pentru a se vedea de ce respectiva persoană lipsește din listele noastre”, a declarat viceprimarul Aurelia Simionică. Anul acesta, în Piatra Neamț de PEAD 2013 vor beneficia 7.000 de persoane. Potrivit legii, de Planul European de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate  beneficiază posesorii de venit minim garantat, pensionari cu pensii sub 400 de lei lunar, șomerii, persoane cu handicap, veterani sau văduve de război, deportați și persecutați politic.

Şi la Roman

Începând din această săptămână, beneficiarii ajutoarelor de la Uniunea Europeană își pot ridica produsele de la depozitul amenajat în curtea fostului Club Petrotub. Distribuirea a început de luni și până miercuri vor primi alimente beneficiarii de ajutor social. În tot acest timp, de la Primărie vor pleca scrisori acasă la toți beneficiarii pentru a fi informați și pentru a exista un grafic care să nu permită supra-aglomerarea depozitului. “Începând de luni se trimit plicuri către beneficiari, în care pentru fiecare este stipulată data și intervalul orar în care să se prezinte pentru a-și ridica produsele. Întreaga cantitate de produse se află în depozit și nu mai există pericolul, cum a fost anul trecut, ca o parte din alimente să lipsească. Facem un apel la romașcani să respecte pe cât se poate intervalul orar și ziua în care să se prezinte, pentru a nu se forma cozi. Am stabilit și o prioritate, în sensul că produsele vor fi distribuite mai întâi către pensionari, apoi către persoanele cu handicap și apoi către șomeri”, a declarat viceprimarul Lucian Micu. În Roman, peste 5.200 de persoane vor beneficia de ajutorul oferit în produse de Uniunea Europeană. Fiecare persoană va primi produse în cantitate de aproape 32 de kg. Dacă anul trecut UE oferea 11 produse, pe lista ajutorului din acest an se află: făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, roşii în suc propriu, conserve din carne de porc, zacuscă şi miere.

Irina CĂLIN

Claudia MATEI

Articolul precedentCandidaţii PDL doar cu girul lui Băsescu
Articolul următorCardiacii solicită ambulanțele din plin

1 COMENTARIU

  1. Macar sa ajunga la timp si la cine trebuie…aceste ajutoare….! Acum cativa ani în urma i au dus de la com. b…..i …VETERAN DE RAZBOI de 90 ani 8 pungi de faina de grau expirata… cu viermi si fluturi…! Mai bine sa nu le de a nimic decat sa i îmbolnaveasca! Voiam sa o port la protectia consumatorului…nu ne a last tata….

Comments are closed.