Procurorii DNA Bacău au dispus astăzi, 30 iunie, trimiterea în judecată a polițistului Iulian Ioan Cloșcă, de la Biroul rutier Roman, pentru luare de mită. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Neamț și urmează să intre în procedura de camera preliminară.

La data de 30.04.2020, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 30.04.2020, în legătură cu  săvârșirea infracțiunii de luare de mită”, se arată în comunicatul DNA Bacău. ”Măsura preventivă a fost dispusă având în vedere împrejurarea că, în perioada noiembrie – decembrie 2019, inculpatul ar fi pretins și primit bunuri în valoare de aproximativ 1.500 lei, de la administratorul unei societăți de transport persoane, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu privind constatarea și sancționarea eventualele contravenții la regimul circulației”. De fapt, anchetatorii susțin că Iulian Cloșcă a primit un smartwatch de la patronal unei firme de taximetrie, ca să nu ”observe” dacă taximetriștii încalcă vreo regulă de circulație sau opresc unde este interzis. Ar fi trebuit să primească și un telefon, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Comisarul Cloșcă a contestat măsura controlului judiciar dispusă împotriva lui, iar Tribunalul Neamț i-a admis contestația și a revocat măsura.

C.M.

Articolul precedentEugen Țapu-Nazare, PNL: ”PSD și sateliții săi vor să lovească puternic în clasa de mijloc”
Articolul următorPolițist lovit cu pumnul de un tânăr care și-a agresat mama