Un tânăr de 20 de ani, din orașul Bicaz, care n-a respectat ordinul de protecție emis împotriva lui de judecător, a fost arestat după ce-a lovit un polițist. Faptele s-au întâmplat în ziua de 27 iunie, când o femeie de 41 de ani, din Bicaz a reclamat la poliție faptul că fiul ei, aflat sub influența alcoolului, a pătruns în casă, desi era obligat să păstreze o distanță minimă de 50 de metri față de ea.

Întrucât tânărul manifesta o atitudine ostilă, fiind incoerent în vorbire, a fost transportat cu o ambulanță la Spitalul Municipal Roman, în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice, fiind însoțit de către un echipaj de poliție care a asigurat escortarea acestuia”, a declarant agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”Pentru a-și asigura scăparea în momentul sosirii la unitatea medicală, tânărul ar fi lovit un agent de poliție cu pumnul în zona feței. În acel moment, polițistul a intervenit prompt, procedând la imobilizarea și internarea acestuia la Secția de Psihiatrie”.

Ulterior, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, iar pe 28 iunie a fost prezentat JUdecătoriei Roman, care a decis: ”Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman în dosarul de urmărire penală nr. 1930/P/2020 și, în consecință dispune arestarea preventivă a inculpatului Rogin Ionuț  Cătălin, sub aspectul comiterii infracțiunii de ultraj, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 28.06.2020 şi până la data de 27.07.2020 inclusiv”.

Imediat după ce-a primit mandatul de arestare, tânărul a făcut contestație, Tribunalul Neamț urmând să decidă dacă-l menține în arest sau dispune o altă măsură împotriva lui.

C.M.

 

Articolul precedentPolițistul rutier Iulian Cloșcă – trimis în judecată de DNA
Articolul următorDe astăzi piaţa gazelor naturale este liberalizată – Românii ar trebui să plătească facturi cu 10-15% mai mici