0:00

Polițistul rutier Iulian Cloșcă – ”cumpărat” de patronul unei firme de taximetrie cu un smartwatch, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiComisarul Iulian Ioan Cloșcă, de la Biroul rutier Roman, a fost plasat sub control judiciar, pentru 60 de zile, de procurorii DNA Bacău și, drept consecință, pus la dispoziție, adică desfășoară activități care nu implică lucrul cu publicul. El este cercetat pentru luare de mită, pentru o ”poveste” care datează din luna decembrie a anului trecut. Atunci el a încheiat un fel de pact de neagresiune cu patronul unei firme de taximetrie din oraș. În sensul că a primit un smartwatch (un ceas inteligent), în valoare de 1500 de lei, ca să fie ”ocupat” când vede câte un taximetru în trafic și să nu observe dacă taximetristul încalcă vreo regulă sau oprește pe unde nu are voie. Urma să primească și un telefon, la fel de inteligent, dar a doua parte a ”donației” nu s-a concretizat, pentru că a aflat cine era de preferat să nu afle și a început ancheta. Astăzi, 4 mai, comisarul Cloșcă a depus plângere împotriva măsurii controlului judiciar la Tribunalul Neamț, iar miercuri, 6 mai, a primit termen.

Comisarul Iulian Cloșcă lucrează de mulți ani la Biroul rutier și a candidat, în ianuarie 2017, pentru funcția de adjunct al șefului Poliției Roman, însă a picat examenul.

Pentru cei care nu știu, un smartwatch poate fi setat să primească notificări de la rețelele de socializare, mesaje, email-uri sau apeluri. De asemenea, există și câteva aplicații ale smartwatch-urilor ce permit controlarea playerului muzical din telefon sau chiar a camerei foto, însă aceste funcții depind de compatibilitatea cu telefonul. Pentru că dispozitivele se adresează și pasionaților de sport, un smartwatch are și funcțiile de termometru corporal și măsurarea bătăilor inimii, de altfel utile și în cazul unei anchete DNA sau al unui proces de corupție.

C.M.

Precizările DNA: ”Față de persoana menționată de dvs. în solicitare, având calitatea de ofițer de poliție în cadrul Poliției Municipiului Roman – Biroul Rutier, la data de 30.04.2020, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 30.04.2020, în legătură cu  săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Măsura preventivă a fost dispusă având în vedere împrejurarea că, în perioada noiembrie – decembrie 2019, inculpatul ar fi pretins și primit bunuri în valoare de aproximativ 1.500 lei, de la administratorul unei societăți de transport persoane, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu privind constatarea și sancționarea eventualele contravenții la regimul circulației.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte o serie de  obligații, între care aceea de a nu părăsi țara decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar, aceea de a nu comunica direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar și aceea de a nu  desfășura activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta, respectiv aceea de constatare și sancționare a abaterilor la regimul circulației rutiere.

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

Articolul precedentNeamț: Primele cazuri de infecție cu noul virus într-un cămin pentru vârstnici
Articolul următorNoul calendar – pe 8 iunie începe înscrierea la grădiniță

2 COMENTARII

  1. Sa va fie Rușine domn comisar ! Aveam încredere in poliție ! Faceți poliția de ras !!!!

  2. nu e primul caz…Closca are tariful lui…daca nu ai dat te arde..daca nu te arde el are pe altii sa te arda din alte institutii si tot asa…un nesimtit in totalitate un cioban in uniforma…daca stia sa vorbeasca poate nu se intampla asta dar vorbeste parca ar fi buricul pamantului dar nu e decat un prost si el si tacsu si tot neamul lui de ciobanoi imputiti…un incult cu diploma…cu toate ca o sa scape ca ar securisti cu el gen Socea dar macar sa fie scos din politie ca platit din bani publici si nu merita un idiot ca asta sa reprezinte statul..

Comentariile sunt închise.