Una dintre multele aventuri din trafic pe care le-a avut Nadina Simion finalizată cu un dosarul penal întocmit pentru ultragierea unui polițist, nu s-a încheiat nici acum. Procesul, aflat pe rolul Judecătoriei Piatra-Neamț, ar fi trebuit să se sfârșească, printr-o primă pronunțare, pe 4 iulie 2017. Abia astăzi, 6 iulie, datele au fost înscrise în baza Ecris, însă în loc de sentință, instanța a decis să prelungească procesul: ”În temeiul art. 395 alin. 1 Cod procedură penală, repune cauza pe rol, şi acordă termen de judecată la data de 25 septembrie 2017 cu citarea părţilor şi cu citarea inculpatei la locul de deţinere şi cu menţiunea să precizeze în scris dacă doreşte să fie judecată în lipsă şi să fie reprezentată de apărătorul ales. Dispune citarea părţii civile Amarinei Ciprian Constantin, cu menţiunea de a se prezenta în vederea audierii în calitate de persoană vătămată. Pronunţată în şedinţă publică, azi 4.07.2017”..
Articolul 395 alin.1 din Noul Cod de Procedură Penală stipulează că repunerea pe rol se dispune ”dacă în cursul deliberării instanţa apreciază că o anumită împrejurare trebuie lămurită şi este necesară reluarea cercetării judecătoreşti sau a dezbaterilor”. Așadar rezultă că mai este ceva de lămurit despre incidentul petrecut pe 12 ianuarie 2014, când d-na Simion a ținut în șah o groază de polițiști, după ce-a fost oprită pentru o verificare de rutină, determinată de suspiciunea că ar conduce în timp ce are permisul suspendat. Nu doar limbajul ”elegant” a fost motivul dosarului de ultraj, ci faptul că, în încercarea de a pleca de lângă mașina de poliție care o blocase, Nadina Simion a rulat în marșarier și l-a lovit cu partea din spate a autoturismului pe agentul Ciprian Constantin Amarinei, care era ajutor de şef de post la Dumbrava Roşie.

Între timp, agentul a plecat din Poliția Neamț și s-a angajat, se pare, într-o structură în care funcționează mai mult sub acoperire decât expus în stradă. Atunci, imediat după incident, a fost dus la spital, iar medicii au stabilit că a suferit un traumatism vindecabil în 12 zile.

Pe 17 mai 2017, Nadina Simion a fost condamnată la 6 luni de închisoare pentru conducere fără permis și 3 luni pentru fals privind identitatea.

Marius Crăciun şi Nadina Simion sunt în închisoare din ziua de 6 aprilie 2016, de când au fost condamnați definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție. El a primit o pedeapsă de 3 ani și 6 ,luni, iar ea de 1 an și 3 luni.

Procesul a început în iulie 2014, după ce procurorii DNA au stabilit că avocatul Cristian Cojocaru a cerut de la Nadina Simion 75.000 de euro, ca să-i dea unor judecători de la Curtea de Apel Bacău, pe care susţinea că-i cunoaşte şi-i poate determina să-l pună în libertate pe Marius Crăciun, arestat preventiv la vremea aceea.

Cristina MIRCEA

Articolul precedentFOTO Incendiu amplificat de explozia unei butelii, la Hârțești
Articolul următorTânăr în comă profundă, poliția face anchetă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.