Polițistul Adrian Costel Anton, soțul regretatei avocate Monica Anton, a fost trimis, din nou, în judecată de procurorii DNA Brașov, pentru luare de mită. Procurorii l-au trimis în fața instanței și pe cel care i-a dat șpagă.

La data de 07 aprilie 2016, inculpatul Anton Costel Adrian, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit de la celălalt inculpat suma de 300 lei pentru a-l declara admis la proba practică pentru obținerea permisului de conducere”, se arată în comunicatul DNA.

La data faptei, Adrian Anton era detașat la Serviciul de Permise din Covasna. În perioada detașării, împreună cu un coleg (Ilie Cristian Filip) și în parteneriat cu doi instructor auto a acordat premise contra șpagă sau favoruri sexuale. Cu toții au fost trimiși în judecată și au primit pedepse blânde. Pentru 6 fapte de luare de mită și folosirea funcției în scop sexual, plus abuz în serviciu, Adrian Anton a primit doar 2 ani, 9 luni și 10 zile de închisoare cu suspendare și 90 de zile de muncă în folosul comunității.

La rându-i, Ilie Cristian Filip a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 3 ani, și 60 de zile de muncă în folosul comunității. Instructorii auto Gabor Koter și Laszlo Gal Elemer au fost condamnați la pedepse de 1 an și 4 luni și, respectiv, 1 an și 7 luni de închisoare, tot cu suspendare.

Și acest nou dosar al lui Adrian Anton va fi judecat tot la Tribunalul Covasna, instanța care l-a condamnat la începutul acestui an cu suspendare.

C.M.

Articolul precedentSeviciul de Probațiune Neamț angajează secretară și șofer
Articolul următorAnunț privind organizarea licitaţiei de vânzare a cherestelelor de brad si molid , produse de A.D.P.L. Tg. Neamt