Polițiștii șpăgari de la Biroul rutier rămân după gratii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎnalta Curte de Casație și Justiție a judecat, astăzi, 17 noiembrie, contestația depusă de cei 7 polițiști de la Biroul rutier Piatra/Neamț, împotriva deciziei Curții de Apel Bacău de a-i trimite după gratii pentru următoarele 30 de zile. Magistrații de la Capitală au fost în asentimentul judecătorului de la Bacău, care a motivat arestarea considerând că justiția trebuie să aibă un răspuns prompt și ferm în astfel de situații.

Faptele cercetate in prezenta cauză, prin amploare, durată, modul de operare, numărul persoanelor implicate, produc o reacţie negativă în rândul opiniei publice şi impun o reacţie fermă a autorităţilor judiciare de natură să conducă la restabilirea ordinii de drept şi la buna desfăşurare a relaţiilor economice”, se arată în motivarea deciziei de arestare. ”În acest sens, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a admis că prin gravitatea lor deosebită şi prin reacţia publicului la săvârşirea lor, anumite infracţiuni pot să suscite o tulburare socială de natură să justifice o detenţie provizorie, cel puţin o perioadă de timp. (…) Determinate sub aspectul gravităţii infracţiunii de luare de mită în prezenta cauză sunt, nu cuantumul mitei, ci consecinţele primirii acesteia şi anume neaplicarea măsurilor legale cu privire la persoanele care încalcă regulile circulaţiei pe drumurile publice, conduita poliţiştilor rutieră fiind de natură să încurajeze încălcarea legii, nerespectarea regulilor de circulaţie, şi implicit să faciliteze producerea de accidente de circulaţie soldate de multe ori cu pierderi de vieţi omeneşti, vătămarea integrităţii corporale a persoanelor implicate sau producerea de pagube materiale”.

Prin urmare, cei 7 polițiști (comisarul șef Viorel Andronic și agenții Iulian Ciolpan, Ionuț-Alexandru Berbec, Constantin Neamțu, Bogdan-Eugen Miziligeanu, Dragomir-Loredan Covasan și Marius-Laurențiu Greaca) rămân la arest până le expira mandatele de 30 de zile, emise pe 10 noiembrie. Cu posibilitatea ca procurorii DNA să ceară prelungirea, în cazul în care vor considera că trebuie să-i ”păstreze” la Bacău, în beneficiul anchetei.

C.M.

 

 

Articolul precedentDe 1 Decembrie se deschide marele centru comercial Shopping City Piatra Neamț
Articolul următorIon Strătilă, elogiat pe scena Teatrului Tineretului
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.