accident carutaCa în fiecare început de toamnă, pe mai toate drumurile care traversează sate, dar şi pe la periferia oraşelor, la tot pasul, sunt căruţe. Cu porumb, cartofi, fân sau lemne, contează mai puţin. Ceea ce este important cu adevărat este faptul că, deşi în fiecare an se întâmplă zeci de accidente, căruţaşii continuă să circule la fel: fără felinare, fără veste şi, de multe ori, beţi, dormind în atelaj şi lăsându-se conduşi de cai. Iar bietele animale, chiar dacă ştiu drumul, sigur nu ştiu regulile de circulaţie.

Pentru a preveni accidentele, care de multe ori au urmări fatale, poliţiştii au câteva recomandări pentru căruţaşi: să conducă animalele astfel încât acestea să nu constituie un pericol pentru ei şi pentru ceilalţi participanţi la trafic; să nu oprească sau să staţioneze pe partea carosabilă a drumului public; să nu conducă vehiculul când se află sub influenţa alcoolului, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă; să nu circule pe drumurile publice fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante şi fără ca vehiculul să aibă în partea din faţă un dispozitiv cu lumină albă sau galbenă, iar în partea din spate un dispozitiv cu lumină roşie, amplasate pe partea laterală stângă; să nu părăsească vehiculul sau animalele ori să doarmă în timpul mersului.

Ultimul accident în care a fost implicat un atelaj s-a petrecut în seara de 10 septembrie, la ora 21, la Taşca. O femeie de 41de ani din Suceava, care conducea un autoturism în direcţia Lacu Rosu-Bicaz, s-a angajat într-o depăşire, n-a văzut căruţa care venea din faţă şi a intrat frntal în atelaj. Din impact a rezultat rănirea unei pasagere din autoturism – o femeie de 44 de ani din Suceava. Căruţaşul, care este din localitate, se afla sub influenţa alcoolului. (ZCH NEWS)

Articolul precedentRapid – FC Ceahlăul (12.09.2015, 11:00)
Articolul următorCursuri la Şcoala Populară de Arte Piatra-Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.