Polițiștii rutieri au dat peste 100 de amenzi transportatorilor, în Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPolițiștii Serviciului Rutier Neamț au realizat, în perioada 19-25 iulie, mai multe acţiuni de control în trafic, atât la transportatorii de persoane, cât şi la cei de marfă. Acestea fac parte din Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL).

Au fost verificate 79 de autovehicule destinate transportului public de persoane, fiind aplicate 19 sancțiuni contravenționale, dintre care 9 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 2 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului. Au mai fost sancţionate şi 9 fapte de neutilizarea centurilor de siguranță și 3 pentru deficiențe tehnice, una de lipsă a unor documente ale şoferilor şi una de lipsă a unor documente ale vehiculului, dar și 6 sancțiuni pentru alte abateri de la normele rutiere. Pentru defecţiuni tehnice poliţiştii au dispus 2 imobilizări ale autovechiculelor.

În privinţa transportului de marfă, au fost verificate 172 de autovehicule, fiind aplicate 89 de amenzi pentru diferite nereguli. Dintre acestea, 39 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 43 pentru neutilizarea centurilor de siguranță, o sancțiune pentru utilizarea incorectă a aparatului tahograf și 10 pentru deficiențe tehnice. Au mai fost aplicate 3 sancțiuni pentru fixarea necorespunzătoare a mărfurilor, 4 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 4 pentru lipsa unor documente ale vehiculului, 33 de sancțiuni pentru alte abateri de la normele rutiere şi au fost imobilizate 2 autovehicule pentru defecțiuni tehnice.

Angela Croitrou

Articolul precedentSistemul de Gospodărire a Apelor Neamț angajează 3 șomeri
Articolul următorA ars o casă părăsită din comuna Ion Creangă