0:00

Polițiștii nemțeni se îngrămădesc la zilele de comune din weekend, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVor nu vor, polițiștii nemțeni vor fi la datorie în acest weekend, fiind detașați la zilele de comune din județ.

„La nivelul județului Neamț sunt organizate manifestări religioase și cultural-artistice, ocazionate de zilele comunelor Borlești, Piatra Șoimului, Podoleni, Costișa, Mărgineni, Bodești, Vânători-Neamț, Ruginoasa, Cordun, Tămășeni, Oniceni și Tașca. Pentru ca cetăţenii să se bucure în linişte şi siguranţă de aceste evenimente, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Neamț a dispus suplimentarea efectivelor de poliție în aceste zone”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Totodată, s-a cerut și sprijinul Jandarmeriei Neamț, care va participa cu 35 de cadre, ce vor fi incluse în patrulele de siguranță publică, alături de polițiști, numărul total depășind astfel 80 de persoane.

„Cei peste 40 de polițiști angrenați în aceste misiuni vor fi prezenți, zilnic, în această perioadă, pe raza comunelor vizate, pentru prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor. Alți șase lucrători din cadrul Grupării Mobile Bacău ni s-au alăturat pentru a întări dispozitivele de ordine și siguranță publică. Pentru soluționarea sesizărilor cu privire la comiterea unor fapte antisociale, la nivelul celor șase secții de poliție rurală implicate sunt constituite echipe operative, pregătite să intervină cu promptitudine”, a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Chiar și așa, polițiștii consideră că paza bună trece primejdia rea, așa că au dat și o serie de sfaturi pentru nemțenii care au chef de petrecut în week-end. Astfel, în zonele aglomerate din pieţe, bazare, gări, autogări, magazine, lăcaşe de cult, este nevoie de o atenţie sporită asupra banilor sau altor obiecte personale, de precauție la umblat cu portmoneul, care nu trebuie să fie lăsat la vedere.

„Nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile apartamentului! În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi cu intenţie, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră! Când vă deplasaţi după lăsarea întunericului, evitaţi pe cât posibil locurile izolate sau neiluminate şi purtarea bijuteriilor la vedere! Dacă sunteţi victima unei infracţiuni sau aţi asistat la săvârşirea unei fapte antisociale, apelaţi cu încredere 112-Apelul Unic de Urgenţă”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentNeamț: Mai puțini nou-născuți, numărul bolnavilor de cancer nu a scăzut
Articolul următorGALERIE FOTO Târgul de gustar Roman 2016
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.