Poliţiştii nemţeni protestează la Iaşi şi la Bucureşti, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMii de poliţişti din întreaga ţară, din diferite sindicate şi federaţii, şi-au anunţat participat la mitingul de protest de mâine, 23 decembrie, ora 12,00 în faţa Guvernului României. Proteste similare sunt organizate şi în faţa prefecturilor din judeţele Iaşi, Timişoara şi Cluj.

Membrii Sindicatului Diamantul Neamţ vor participa cu un grup de aproximativ 15 membrii la Bucureşti şi cu un grup similar la Iaşi. Protestarii se vor deplasa cu două autocare spre cele două destinaţii. “Este un protest al sistemului de ordine publică şi apărare la care vor participa toate sindicatele din poliţie din ţară. Noi, Sindicatul Diamantul nu facem parte din nicio federaţie şi suntem destul de puţini la număr. Dar, nouă ni se vor alătura colegii din celelalte sindicate şi vom fi cu adevărat, o forţă! În acest moment nu ştiu exact cum va fi organizat acest protest, luăm în calcul şi un posibil marş de protest în capitală. Dar, în acest moment reprezentanţi ai fiecărui sindicat se află într-o discuţie la Primăria Capitalei pentru stabilirea detaliilor pentru autorizarea mitingului. Şi, în funcţie de ce ni se va aproba, vom organiza şi noi protestul“, a precizat prim vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor Diamantul, Vitalie Josanu.

Şi celelalte sindicate ale poliţiştilor din Neamţ vor participa la cele două manifestări de protest de la Bucureşti şi Iaşi.

“Ţinând cont că se apropie Crăciunul, noi vom participa cu aproximativ 12 membri numai la Iaşi, unde ne deplasăm în mod organizat. Dar, vor fi membri de la toate celelalte sindicate ale poliţiştilor din Neamţ care vor participa atât la Iaşi, cât şi la Bucureşti. Va fi şi un scurt marş de protest din faţa sediului Prefecturii Iaşi până la sediul PSD Iaşi, pentru că numai pe această distanţă ni s-a aprobat deplasarea. Vom fi dotaţi cu vuvuzele şi pancarte, însă acestea ne vor fi furnizate de colegii ieşeni şi nu vor fi personalizate, în sensul că nu o să apară sindicatul pe care-l reprezentăm pe acestea. Sperăm ca totul să fie în regulă şi să ne atingem scopul cu aceste proteste“, a precizat Simona Bostan, vicepreşedintele SNPPC Neamţ.

Principalele revendicări sunt cele ştiute deja, respectarea legislaţiei privind salarizarea, majorarea sporului de suprasolicitare neuropsihică la 25%, indexarea pensiilor militare de stat, diminuarea deficitului de personal, voucherele de vacanţă, mărirea normei de hrană cu 120 de lei lunar etc.

Angela Croitoru

Articolul precedentFără testare PCR de sărbători
Articolul următorProgramul de sărbători la Paşapoarte şi Evidența Populației