Polițiștii nemțeni iau la puricat tragerile în poligon * Sunt vizate şi asociaţiile de vânătoare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPolițiștii nemțeni au ca obiectiv, până la finalul anului, verificarea operațiunilor cu explozivi de uz civil și a tragerilor efectuate în poligon.

„Vor fi verificate poligoanele autorizate, societățile comerciale autorizate să efectueze operațiuni cu explozivi de uz civil de pe raza județului, artificierii și pirotehniștii, persoanele juridice autorizate pentru a deține și folosi arme și muniții, printre care și asociațiile de vânătoare. Polițiștii vor avea în atenție și modul de respectare a prevederilor legii privind vânătoarea, de către cetățenii străini participanți la o vânătoare organizată”, informează purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Pentru a nu spune că sunt luați pe nepregătite, celor care se regăsesc în situațiile de mai sus, polițiștii le amintesc anumite aspecte legale de care trebuie să țină cont: titularul dreptului de a purta şi folosi arme de vânătoare poate face uz de arma înscrisă în permisul de armă numai asupra vânatului pentru care a fost autorizat, precum şi pentru antrenament în poligoanele autorizate în condiţiile legii. Prin excepţie, armele de vânătoare pot fi folosite şi în caz de legitimă apărare, stare de necesitate ori caz fortuit, în condiţiile legii.

În cazul armelor de vânătoare semiautomate este interzisă schimbarea sau modificarea încărcătorului sau camerei cartuşului, astfel încât să permită transformarea în arme ale căror încărcător şi cameră pot ţine mai mult de trei cartuşe.

În ceea ce privește materialele explozive, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă: orice operaţiune cu articole pirotehnice efectuate fără drept; comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentNemţeni răniţi în accident rutier în Bacău
Articolul următorJucării pentru copiii defavorizați din Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.