0:00

Jucării pentru copiii defavorizați din Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiJucării pentru copiii defavorizați din Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații150 de copii proveniți din familii defavorizate din Neamț au primit, în această săptămână, jucării și jocuri ca urmare a unui proiect implementat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț, conform unui comunicat trimis de cei de la Protecția Copilului.

„Proiectul «Centrul zonal de mobilizare a resurselor locale pentru servicii integrate destinate copilului în dificultate» este implementat de DGASPC Neamț din 2015 și este finanțat cu sprijinul financiar al Programului RO 10 – CORAI, program finanțat de Granturile SEE 2009-2014 și administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Beneficiarii direcți sunt 150 de copii și 180 de părinți, pentru primii asigurându-se, zilnic, activități tip «școala după școală», o masă caldă, activități de recreere și petrecere a timpului liber iar adulților, consiliere și îndrumare. Toate aceste servicii au ca scop preveniriea abandonului școlar sau familial, al îmbunătățirii frecvenței școlare și a sistemului de protecție socială a copilului și familiei”, informează DGASPC Neamț.

Cadourile au constat în jocuri educative, mingi, coșuri de baschet, mini-terenuri de tenis, menite să aducă un dram de fericire în viața copiilor mai puțin norocoși. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentPolițiștii nemțeni iau la puricat tragerile în poligon * Sunt vizate şi asociaţiile de vânătoare
Articolul următorCJ Neamţ: „Proiect de introducere a transportului în comun ecologic”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.